Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Matka zavražděného novorozence stanula před soudem: Je na svobodě, do vazby nešla!

Autor: jel, jad - 
27. prosince 2021
18:02

Okresní soud v Mělníku v pondělí pětatřicetiletou ženu obviněnou z vraždy vlastního novorozeného miminka do vazby neposlal. Žena v sobotu v dopoledních hodinách mrtvé dítě donesla na policejní služebnu v Neratovicích. Podle policie matka dítě zabila.

Matku k soudu v pondělí odpoledne přivezla policejní eskorta. Žena měla na rukou pouta, šla se sklopenou hlavou a na otázky novinářů nereagovala. V síni se jednalo o tom, zda obviněná skončí ve vazbě.

Ze síně žena vyšla zhruba po dvou hodinách, během nichž byl zpoza dveří slyšet její pláč. Ve vězení zatím neskončí, musí se však pravidelně hlásit probačnímu úředníkovi. „Ten bude dohlížet na to, aby nemařila vyšetřování,“ řekl bez dalších podrobností mluvčí soudu Jindřich Špergl.

Pětatřicetiletá žena přinesla v sobotu 25. prosince na policejní služebnu v Neratovicích mrtvolu vlastního novorozeného dítěte. Kriminalisté už po ní o několik hodin dříve začali pátrat, měli totiž informaci, že porodila, aniž by to kdokoliv z jejího okolí věděl.

Policisté měli již v sobotu podezření, že novorozenec zemřel násilnou smrtí. V neděli pak kriminalisté matku miminka obvinili z vraždy a podali návrh na její vzetí do vazby. „Z předběžných výsledků provedené soudní pitvy, které mají policisté již k dispozici, vyplývá, že novorozenec se narodil živý a zemřel násilnou smrt,“ uvedla v pondělí policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

„Dnes 27. prosince 2021 v odpoledních hodinách proběhlo vazební zasedání, při kterém soudkyně Okresního soudu v Mělníku neakceptovala návrh státního zástupce na vzetí obviněné ženy do vazby,“ doplnila mluvčí.

Video  Žena přinesla na policejní služebnu mrtvého novorozence.  - Blesk: David Malik
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání