Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ranní neštěstí u Kolína: Po srážce aut zemřeli dva lidé! Zranilo se i dítě

Aktualizováno -
21. prosince 2021
10:50
Autor: ČTK - 
20. prosince 2021
09:47

V Pňově-Předhradí na Kolínsku se v pondělí ráno srazilo nákladní auto s osobním, muž a žena z osobního vozu náraz nepřežili. Silnice z Poděbrad na Kolín byla kvůli vyšetřování nehody uzavřena. Řidič kamionu vyvázl bez zranění. Zranilo se ale dítě, které vezl. Policie hledá svědky nehody, zejména řidiče bílé dodávky. 

Událost byla hlášena po 7:00, auta bourala na silnici I/38 mezi Pňovem-Předhradím a Novou Vsí I. Osobní vůz podle policejní mluvčí Vlasty Suchánkové zřejmě přejel do protisměru, kde se srazil s nákladním vozidlem převážejícím pneumatiky. V osobním autě zůstali cestující zaklíněni, vyprošťovali je hasiči.

„Za necelou půlhodinu od nahlášení dopravní nehody byly obě osoby vyproštěny,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Tereza Fliegerová. Zranění cestujících ale byla natolik vážná, že jim přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehli.

Řidič nákladního auta z nehody vyvázl bez zranění. Ve voze měl dítě, které utrpělo lehký úraz hlavy. „Transportovali jsme ho na chirurgii do Kolína,“ řekla mluvčí krajské záchranné služby Petra Homolová.

Policisté kvůli vyšetřování nehody, kterou dokumentovali i prostřednictvím dronu, provoz dopoledne od Poděbrad odkláněli na Sokoleč přes Klipec. Kolony se tvořily už od Osečku. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny a na vozidlech provedli protipožární opatření, dodala Fliegerová.

Policie v úterý uvedla, že hledá svědky nehody, zejména řidiče bílé dodávky, který jel za havarovaným autem. Na místě se poté snažil pomáhat, následně odjel. Svědectví těchto řidičů je ale pro policisty důležité. „Jeho svědectví a svědectví dalších řidičů, kteří za havarovaným vozem jeli, jsou pro policisty z důvodu objektivního posouzení příčin dopravní nehody, klíčová. Žádáme proto řidiče bílého dodávkového vozidla a další dosud nevyslechnuté svědky této nehody, aby kontaktovali Službu kriminální policie a vyšetřování v Nymburce na telefonu: 974 878 509, případně na telefon 974 878 329," uvedla Suchánková. 

Video  Při srážce osobního a nákladního auta na Kolínsku zemřeli dva lidé  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 20. prosince 2021 11:35 )

Možná přejeli do protisměru. Pokud se kamion po nárazu nepresunul na pravou krajnici, tak zcela jistě přijeli do protisměru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání