Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Děda vyrazil na rodinnou dovolenou: První den přejel vnučku (†1)!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: jel - 
16. prosince 2021
18:13

Tragická událost se odehrála na ostrově Lizard Island, který se nachází na Velkém bariérovém útesu v Austrálii. Rodina si vyrazila na krásnou dovolenou. Ta se však zvrtla hned první den. Děda zřejmě neviděl svou malou vnučku, která si hrála před karavanem, a srazil ji. Děvčátko utrpělo, tak vážná zranění, že později zemřelo.

Rodiče Harry Gordon a Hannah Binghamová a jejich dcerka Josie byli v květnu na dovolené se svými prarodiči. Hned první den však došlo k tragickému incidentu. O případu informoval portál Metro„Všechno, co jsem viděla, bylo, že auto a karavan najednou jely vpřed a ona byla na zemi. Harry zakřičel ‚Josie je na zemi‘ a auto zastavilo,“ popsala u soudu hrozné chvíle zdrcená maminka.

Dodala, že následně její manžel vzal dceru do náručí a už věděl, že je něco špatně. Snažili se malou Josie zahřát a doufali, že vše bude dobré. Jenže nebylo. Dívenka utrpěla rozsáhlá zranění hlavy a hrudníku, kterým později podlehla.

Vyšetřovatel Scott Robinson uvedl, že děda zřejmě vnučku neviděl kvůli jejímu drobnému vzrůstu. Pod karavan ji pravděpodobně buď srazil, nebo se pod něj dostala sama během hry. Nicméně ji vůz přejel. Koroner potvrdil, že Josie zemřela následkem nehody. „Jde o tragickou shodu okolností. Nedokážu si představit, jak těžké to musí být pro Josiinu rodinu, především pro její rodiče,“ uvedl koroner.

Děda Ian Gordon u soudu řekl, že smrt jediného vnoučete mu přinesla „bolestné výčitky a neutichající smutek“. Celá hrůza se stala jen během několika málo vteřin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání