Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miliardář Miroslav Výboh se ukrývá před policií: Prozradil se fotkou s pilotem F1!

Autor: jel - 
14. prosince 2021
05:00

Miroslav Výboh je slovenský podnikatel, jenž je znám svým přátelstvím s Robertem Ficem. Miliardy měl vydělat podezřelými obchody, mezi které údajně patří také obchodování se zbraněmi. Je na něj vydán mezinárodní zatykač, přesto se ale Výboh vůbec neskrývá. Minulý týden se totiž na sociální síti objevila fotka z dubajské restaurace, na níž hledaný Slovák sedí u jednoho stolu se slavným závodníkem Charlesem Leclercem.

Výboh je znám jako přítel slovenského politika a zakladatele strany SMER Roberta Fica. Miliardy měl údajně vydělat prodejem zbraní. Kromě toho je však miliardář také velkým milovníkem luxusních vozů Ferrari, které rád nakupuje, ale také v nich závodí.

Podle informací serveru Autoforum byl totiž Výboh váženým zákazníkem značky Ferrari. Ještě minulý rok byl veřejně se značkou spojován a na jejích stránkách byli on i jeho syn Matúš prezentováni jako piloti okruhových strojů.

Podnikatel se dostal do hledáčku slovenské policie a v srpnu tohoto roku se ho chystala zatknout. Jenže miliardář jim zmizel. Byl na něj proto vydán mezinárodní zatykač. Čelí obvinění z toho, že zprostředkoval úplatek pro politika Petera Pellegriniho (2018-2020 předseda slovenské vlády - pozn. red.). Podle slovenského portálu SME mu hrozí 10 až 15 let za mřížemi.

Z policie si však podnikatel evidentně těžkou hlavu nedělá, minulé úterý se totiž klidně nechal vyfotografovat s úsměvem na rtech, jak sedí v luxusní restauraci Caviar Kaspia v Dubaji. Společně s ním u stolu seděl slavný pilot F1 Charles Leclerc a jeho bratr, který jezdí nižší závod F3.

Snímek, jenž prozradil, kde se ukrývá mezinárodně hledaný Slovák, zveřejnil na svém instagramu podnikatel Alexandre de Damas. Přestože fotografie z jeho účtu brzy zmizela, sdílel ji také fanouškovský účet Charlese Leclerca, Výboh tak neunikl pozornosti médií a policie. Ta bude muset zažádat o vydání hledaného, což nemusí být nic snadného. Policie věc z taktických důvodů odmítla komentovat.

katule ( 14. prosince 2021 15:04 )

Kde je, VY-BOH. ( vi Buh )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání