Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Popírače Fica skolil covid: Expremiér se „léčil“ ivermektinem, z dovolené zmizel na falešný test

Autor: tsv - 
29. října 2021
12:01

Slovenský expremiér Robert Fico se na srazu opoziční strany Smer, které předsedá, rozpovídal o zážitcích z dovolené v Řecku. Kvůli pozitivnímu testu na covid strávil pobyt v karanténě a ze země se dostal díky zfalšovanému výsledku PCR. Na Slovensku mezitím vytopil své sousedy a zloději mu po vloupání do kanceláře ukradli 50 tisíc eur. Policii incident nenahlásil. Jde o další zjištění z policejních nahrávek, které otřásly Slovenskem.

Účastníkům srazu, který se konal 19. srpna na expremiérově chatě, Fico prozradil, že ho hned druhý den po příletu na řecký ostrov Kréta začalo bolet na hrudi. Zbytek dne strávil v posteli se zvýšenými teplotami, napsal slovenský server Denník Postoj. Situace vyeskalovala hned další den ráno, kdy Fico zkolaboval během snídaně v hotelu. Pomohl mu německý kardiolog, který v tu dobu seděl u vedlejšího stolu a myslel si, že má expremiér infarkt.

V nemocnici, do které ho ihned poté odvezla sanitka, moc dlouho nepobyl. Jakmile lékaři odhalili koronavirovou infekci, byl krátce přesunut na covidovou jednotku. Tam ho dokonce hlídala policie, tu na Ficovu totožnost upozornil student lékařské fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě, který politika poznal. Fico se ještě ten den v noci rozhodl podepsat revers a nařízenou dvoutýdenní karanténu strávit ve svém hotelovém pokoji.

„11 dní jsem byl zavřený v jedné klimatizované místnosti, takhle jsem se koukal na moře. A po jedenácti dnech jsem zfalšoval covidový test, jelikož antigenní testy jsem měl v pořádku. Oni mě ale stále nechtěli pustit, dokud jsem neměl PCR,“ přiznal se na srazu Fico. Obhajoval se tím, že na termín PCR testování se v Řecku čeká „i dva měsíce“.

Dodal, že během pobytu v hotelu ho hlídala policie i lékař, který ho chodil navštěvovat každý den v jinou hodinu, aby se ujistil, že Fico zbytek dne netráví venku.

Tou dobou zachvátily Řecko rozsáhlé lesní požáry, které expremiérovu návštěvu země ještě více okořenily. „Venku bylo 47 stupňů. Na Krétě jsem byl, debil… A každou hodinu nám chodily zprávy na telefon, že nás asi budou evakuovat kvůli požárům. Dovolená jak hovado,“ nadával Fico.

Symptomy přetrvávají

Za sebou má podle vlastních slov už pět testů včetně PCR, po nemoci se ale stále necítí fit. „Necvičím, jinak já cvičím každý den jako blázen, nezvládnu nic. Jediné, co mě trápí, je to, že se nemůžu zbavit dutin. Jinak nemám nic, ani teploty ne, to je všechno v pohodě,“ doplnil a dodal, že u něj nemoc probíhala jako klasická chřipka.

Fico dlouhodobě kritizuje vakcíny proti koronaviru, když se ho tedy syn bývalého policejního prezidenta Pavel Gašpar zeptal, jestli se nechal naočkovat, odpověděl rychle: „Ne, ne, ne. Ale byl jsem důsledný.“ Nemoc léčil antibiotiky a proslaveným antiparazitikem ivermektin, před kterým varovalo několik mezinárodních zdravotních organizací.

„Únava, stále mám plechovou chuť v puse. Nevím, co to je,“ pokračoval Fico. „Strašná choroba, strašná. A přitom jsem neměl těžký průběh. Měl jsem normální chřipku.“

Hlásit krádež nemá smysl

Covidem jeho vyprávění ale zdaleka nekončilo. V době, kdy byl zavřený v karanténě v Řecku, mu doma v Bratislavě praskla hadička na záchodě a vytopil tak několik sousedů. V tu stejnou dobu mu neznámí pachatelé vykradli kancelář v sídle Smeru, vzali mu 50 tisíc eur (necelý 1,5 milionu korun) a sbírku zlatých mincí. Fico později spekuloval, zda nebyla krádež krycím manévrem a zda zloději nepátrali po něčem jiném.

„Podle mě šli po nějakých papírech. Ale vzali mi peníze, vzali mi také nějaké mince, co jsem tam měl, a další a další věci. Takže veselé, veselé,“ řekl Fico na srazu Gašparovi. Událost se rozhodl policii nenahlásit. „Však co budu komu hlásit? Čemu by to pomohlo? Komu budu vysvětlovat, že jsem měl 50 tisíc v kanceláři, nebo něco podobného, jaký to má význam?“ vysvětlil.

Událost by podle něj akorát ještě zkomplikovala jeho už tak nahnutý vztah s policií, která na expremiéra kvůli jeho předchozím střetům zájmu sbírá důkazy a organizuje odposlechy. Za vyšetřování opozice Fico kritizuje současnou vládu, akt nazval „brutálním zločinem“.

Video  Robert Fico o situaci na Slovensku  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

illyria ( 30. října 2021 10:32 )

Na raňajky s Kočnerem chodil Sulík .-)

illyria ( 30. října 2021 10:31 )

hmmm, pán zaspal dvě zimy?

illyria ( 30. října 2021 10:30 )

a ty akorát papuškuješ to, co jsi se dočetl v Sorošem vlastněném deníku...

hirog ( 30. října 2021 08:58 )

fico je obrovské zlo, zloduch čo sám ide do zatratenia a žial strháva so sebou mnoho hlupákov. Jeho zloba, nenávisť (voči každému čo sa mu postaví) a závisť (napr.závidí farmaceutickým firmám zisky) sa dajú porovnať s hitlerom,

renalek ( 30. října 2021 02:48 )

Zrodiť

Zobrazit celou diskusi