Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Řidič na Olomoucku najížděl na policisty v BMW: Strážci zákona na něj stříleli!

Aktualizováno -
8. prosince 2021
14:55
Autor: ČTK - 
8. prosince 2021
14:12

Ze zločinu násilí proti úřední osobě obvinili olomoučtí kriminalisté třiačtyřicetiletého muže, který při pronásledování po Olomoucku několikrát záměrně najížděl svým autem do zasahujících policistů. Muže se snažila zastavit prostějovská hlídka poté, co na dálnici D46 překročil rychlost o 60 kilometrů v hodině.

Video  Řidič na Olomoucku najížděl na policisty v BMW: Strážci zákona na něj stříleli!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Policisté museli nakonec použít zbraň. Na vozidlo několikrát vystřelili a auto zapadlo do bahna. Během incidentu nebyl nikdo zraněn, muži hrozí až šest let vězení, sdělila ČTK mluvčí policie Petra Vaňharová.

Událost se odehrála v pondělí, když se muž v BMW řítil v úseku s povolenou rychlostí 110 kilometrů v hodině ve směru z Vyškova na Olomouc zhruba 170kilometrovou rychlostí. Policisté vůz předjeli a navigovali ke sjezdu z dálnice. „Řidič je zprvu následoval, avšak těsně před exitem náhle změnil rychlost a směr jízdy a hlídce začal ujíždět na Olomouc,“ uvedla policejní mluvčí.

Zběsilá honička

Policisty poté v pronásledování posílila další hlídka. Vůz, jenž sjel z dálnice na sjezdu u Hněvotína, poté pronásledovali přes několik obcí až do Grygova, kde se řidič otočil a jel zpět na Blatec. „Pronásledující policisté mu však v obou směrech zatarasili silnici, a proto sjel na polní cestu směrem k holickým loukám. V tuto chvíli se do akce zapojily ještě další policejní hlídky,“ popsala Vaňharová.

Kvůli rozbahněnému terénu se policisté vydali za již stojícím pronásledovaným vozem pěšky, v tu chvíli se však proti nim řidič rozjel a policisté museli uskočit. Vzápětí řidič zastavil a začal couvat směrem k dalšímu policistovi, který také stihl uskočit, popsala policejní mluvčí. „Zasahující policisté využili svého oprávnění a na vozidlo několikrát vystřelili. Auto ještě zvládlo ujet několik metrů, nakonec však uvázlo v bahnitém terénu,“ dodala Vaňharová.

Po zadržení nespolupracoval

Třiačtyřicetiletého muže z Brněnska po vystoupení z vozidla policisté zadrželi a spoutali. Na místě odmítl jak dechovou zkoušku, tak i orientační vyšetření na drogy. Žalobce podal návrh na jeho umístění do vazby, dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání