Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel vězeň, u kterého popravčí nedokázali najít žílu pro smrtící injekci: Měl rakovinu

Doyle Lee Hamm přežil zpackanou popravu. Na konci listopadu zemřel zřejmě ve spojitosti s rakovinou, kterou trpěl.
Doyle Lee Hamm přežil zpackanou popravu. Na konci listopadu zemřel zřejmě ve spojitosti s rakovinou, kterou trpěl.  (Autor: Alabama Department of Corrections)
Autor: ČTK - 
30. listopadu 2021
06:10

V americké Alabamě zemřel vězeň, jehož popravu úřady před více než třemi roky odložily, protože popravčí u něj nemohli najít vhodnou žílu pro smrtící injekci. Oznámil to jeho právní zástupce. 

Přesnou příčinu smrti určí pitva, ale zřejmě zemřel na komplikace v důsledku nevyléčitelné nemoci, uvedla vězeňská správa podle agentury AP.

Čtyřiašedesátiletý Doyle Lee Hamm skončil v cele smrti za vraždu zaměstnance motelu, kterou spáchal v roce 1987 při přepadení. Policii se k činu doznal a byl odsouzen poté, co proti němu svědčili dva komplicové.

V únoru 2018 však úřady jeho popravu kvůli problémům s nalezením vhodné žíly, kterou by mu popravčí vpravili do těla smrtící chemikálie, odložily.

Jeho obhájce Bernard Harcourt se později s úřady dohodl, že další pokusy o popravu se nebudou provádět. Hamm podle něj trpěl roky rakovinou lymfatických uzlin.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání