Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zmatený řidič v Pardubicích narazil do hromady hlíny: Vypadal opile, pravda však byla jinde!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: MP Pardubice)
Autor: jel - 
29. listopadu 2021
12:53

Nezvyklou situaci v pátek 26. listopadu řešili pardubičtí strážníci. Řidič dodávky, který na první pohled působil opile, narazil v areálu silničářů do hromady hlíny. Z auta se vypotácel a zmateně se snažil vyměnit kolo. Policisté nakonec zjistili, že muž je silný diabetik a za jeho chování může zhoršený stav. 

„Oznámení skutečně na první pohled budilo zdání, že jde o opilého muže. Když jsme přijeli na místo, zastihli jsme jej v situaci, kdy se pokoušel vyměnit poškozené kolo. Na naše otázky neodpovídal buď vůbec, nebo velmi zmateně,“ uvedl jeden ze zasahujících policistů Petr Ipser.

Ten dodal, že však díky předchozím zkušenostem s kolegou po chvíli poznali, že za mužovým chováním nestojí alkohol ani drogy. Ač to tak na první pohled vypadalo. Když policistům došlo, co se děje, zeptali se zmateného řidiče přímo, zda je diabetik. Muž odpověděl, že skutečně trpí silnou formou cukrovky.

Strážníci proto neváhali a podali mu ihned cukr a přivolali záchrannou službu. Do příjezdu zdravotníků diabetika sledovali. 

Po ošetření muž policistům vypověděl, jak vše bylo. „Poslední věcí, na kterou si vzpomínal, byly příznaky přicházejícího diabetického šoku a to, že se pokoušel najít místo k bezpečnému zastavení. Se štěstím pak skončil v hromadě hlíny,“ napsali strážníci na svých stránkách. Zdravotníci samozřejmě cukrovkáři nedovolili nadále řídit, ten si proto zavolal pomocníka, který zničené kolo vyměnil a auto odvezl.

Video  Dívku (15) v České Lípě na přechodu srazila Škoda Felicia. Policie pátrá po jejím řidiči, který od místa nehody ujel.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání