Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ozbrojený šílenec vyloupil drogerii v Mladé Boleslavi: Napadl vedoucího a odjel na kole

Autor: VaB - 
12. listopadu 2021
15:07

Mladoboleslavští kriminalisté pátrají po lupiči, který se zbraní v ruce a s patřičnou agresivitou vykradl prodejnu drogerie. Majitel se mu snažil v loupeži zabránit, zloděj ho ale skopl k zemi. Poté pachatel z místa ujížděl na kole a cestou upustil zbraň, se kterou do lékárny vtrhnul. Kolo nakonec zahodil u zahrádkářských kolonií. Nepoznáváte ho?

Prodavačka a její šéf zažili 22. října pořádné drama! Do prodejny v Jičínské ulici v Mladé Boleslavi vběhl zamaskovaný šílenec se zbraní v ruce. Pod pohrůžkou násilí chtěl po obsluze vydání peněz, nejdřív ale nepochodil a nikdo mu nic nechtěl vydat. A tak se začal dobývat ke kase násilím.

„V tom se mu ještě vedoucí prodejny snažil zabránit, a tak ho pachatel povalil na zem a následně z prodejny utekl. S sebou si odnesl z pokladny finanční hotovost ve výši 8 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Z místa pak muž odjel na horském kole do ulice Šafaříkova, cestou mu vypadla z kapsy zbraň, tu obratem sebral. Kolo je všelijak upravené, má například držák na telefon nebo na tašky, či držák na košík. „Markantem jsou bílé nápisy napsané fixem na předním plášti. Dále se na rámu nacházejí nálepky žluté barvy s nápisem STELLA, v rámu je připevněn výklopný stojan,“ uvedla mluvčí. Kolo poté zahodil u zahrádkářských kolonií u parku Šěpánka a utíká ve svahu pryč.

Pachatel byl celý v černém, na zádech mikiny měl výrazný zlatý kruhový ornament, přes ústa šátek s pravděpodobným motivem zubů. „Oblečen byl do tmavých kraťasů, pod kterými měl černé legíny, sportovní černé boty a na rukách nasazené bílé pracovní rukavice. Přes rameno měl brašnu tmavé barvy o rozměrech cca 30x40 cm,“ doplnila Schneeweissová.

Policisté zároveň prosí o pomoc všechny svědky. „Žádáme všechny, kteří by muže na záznamu poznali, nebo by poznali již zmíněné jízdní kolo, na kterém pachatel odjel, aby tyto informace sdělili policistům na linku 158 nebo přímo kriminalistům v Mladé Boleslavi na tel. číslo 974 877 331. Za pomoc s pátráním předem děkujeme,“ zakončila mluvčí s tím, že muži za loupež hrozí až desetileté vězení.

Video  Policisté pátrají po muži, který se zbraní v ruce vyloupil prodejnu v Mladé Boleslavi.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

padrino ( 13. listopadu 2021 00:34 )

Super,nejlepší je dát mezi záznam dvě reklamy.

silen ( 12. listopadu 2021 19:26 )

Poznal jsem ho! Je to Martin Borman - nacistický paloň, Hitlerova pravá ruka, po němž pátrají od konce války spojenci a potažmo Interpol...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání