Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dva mladíci se natočili při masturbaci a poslali to „přítelkyni“: Vyděrači video rozeslali jejich známým

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: VaB - 
4. listopadu 2021
16:38

Dva podobné případy šetří kriminalisté z Písku. V obou figurují mladí muži, kteří se natočili při masturbaci. Video pak posloužilo jako nástroj k vydírání. Přestože oba zaplatili, videa stejně skončila u jejich známých a přátel.

První případ je z 19. října, mladík komunikoval skrze internet s dívkou, tematika jejich chatování byla sexuální. Muž dívce poté podlehl a natočil se při masturbaci. Video si ale domnělá dívka uložila. A odezva na sebe nenechala dlouho čekat.

Video následně použila jako výhrůžku. „Pokud nezaplatíš, zveřejním video a pošlu přátelům ze sociální sítě. Muž ze strachu ze zveřejnění opravdu poslal 15 000 korun,“ uvedla mluvčí policie Kamila Čuřínová. Účet, na který peníze zaslal, byl založen v zahraničí. Vyděračce to nestačilo, žádala o víc peněz. Ty už ale mladík neposlal a video se tak brzy dostalo k přátelům.

O pár dní později došlo k téměř totožnému případu. Znovu šlo o mladého muže, který si založil účet na seznamce. I tady šlo o sexuální komunikaci a muž si kvůli dívce z druhé strany založil účet i na jiné stránce. A opět došlo natočení videa, které vyděrači následně využili k obohacení. Tentokrát muž poslal 7500 korun.

Policie dlouhodobě před podobnými praktikami varuje a označuje je za velmi rizikové. „Nebuďte důvěřivý, nenechte se svést k podobným praktikám, jde jen o to získat vaše peníze,“ dodává mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání