Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Právník Češky vězněné v Pákistánu: Tereze (25) vězení pomohlo! Vidět se se mnou nechtěla, říká

Autor: rc - 
2. listopadu 2021
05:00

Nečekaný zvrat nastal v případu Terezy H., která byla před necelými čtyřmi lety zadržena na pákistánském letišti s téměř devíti kilogramy heroinu. Od soudu pětadvacetiletá Češka odešla s trestem osm let a osm měsíců. Dlouhou dobu se Tereza snažila prokázat svou nevinu u odvolacího soudu, jenž jí nakonec dal za pravdu! Právník Asghar Dogar pro Blesk uvedl, že hořké zkušenosti Tereze pomohou v budoucnu lépe posoudit lidi. Po vynesení zdrcujícího rozsudku se s ním vidět vůbec nechtěla.

Tereza H. skončila za mřížemi pákistánského vězení v lednu roku 2018, když u ní celníci na letišti v Láhauru našli téměř devět kilogramů heroinu. Soud se zadrženou Češkou se táhl dlouhé měsíce. Nakonec si v březnu 2019 vyslechla verdikt osm let a osm měsíců v tamním vězení. Tereza však stále tvrdila, že je nevinná. Do Pákistánu prý odjela fotit módní fotografie a v případu je pouhou obětí.

Drogy jí podle jejích slov někdo do zavazadla podstrčil. Svou nevinu se snažila u soudu dokázat. Odvolací soud se ale táhl podobně jako předchozí jednání. 1. listopadu 2021 se však jednání uskutečnilo a jeho konec měl nečekaný zvrat. Soudci v pondělí zprostili Terezu obžaloby. Dívka tak co nevidět vyjde z vězení, mělo by to být v řádu několika dnů.

Vyhraný případ

Právník Asghar Dogar pro Blesk uvedl, že vynaložil veškeré úsilí, aby soud Tereza vyhrála. Je neskutečně šťastný, že mu dal za pravdu. „Souhlasili s mými argumenty. Jsem šťastný, dělal jsem, co jsem mohl,“ reagoval na výsledky soudu s tím, že byl v kontaktu s její rodinou a pak hlavně s Tereziným otcem, který byl prý nešťastný poté, co jeho dcera byla shledána vinnou.

„Byl znepokojený, protože případ se neustále protahoval. Její rodina byla určitě velice šťastná, když slyšela tu zprávu,“ uvedl a dodal, že to potrvá čtyři až pět dní, než se dostane na svobodu. „Pak bude volná a bude moci jet kamkoliv. Určitě pojede zpět do rodné země,“ řekl.

Psali si dopisy

Navíc dodal, že se s Terezou od posledního rozsudku, který byl pro ni zdrcující, neviděl. „Po odsouzení jsem se s ní fyzicky neviděl. Komunikovali jsme prostřednictvím zpráv a dopisů. Tak se mnou byla v kontaktu,“ popsal jejich komunikaci s tím, že mu řekla, že se s ním nechce vidět.

Trpké zkušenosti

Dogar Tereze přeje hodně štěstí v budoucnosti. Podle něj jí špatné zkušenosti pomohou v budoucnu, aby se už nedostala do podobně složité situace. Prý jí pomůžou, aby už nevěřila lidem, kteří ji budou pouze chtít zneužít.

„Protože si prošla trpkými zkušenostmi ve vězení. Možná už nebude věřit slovům lidí, ale možná využije svých zkušeností a dokáže odhadnout lidi, kteří ji chtějí zneužít. Možná je dokáže odhadnout na základě svých zkušeností,“ uzavřel právník.

VIDEO: Soudce poslal Terezu na bezmála devět let do vězení.

safinka59 ( 3. listopadu 2021 07:22 )

😂😂😂 Kufr o 9 kg těžší pozná i malé dítě ! Na videu po zadržení si přejede bílým práškem zuby, zda se opravdu jedná o herák...usoudila jako odborník, ano ! Poté vyřkne " on mne zabije ! "...kdo a za co ?! Právník prý dostal výhradní práva na knížku...jako odměnu ! Ha, ha...pašeračka jde do civilu a všichni jsou IN a Happy...😂😂😂

hirenaa ( 2. listopadu 2021 21:27 )

lidi , vy jste zli, kde se ta zloba ve vas bere?

kaonkl ( 2. listopadu 2021 17:23 )

Kriminálníci bez potrestání. Není první ani poslední. Ti porevoluční nám tady roky vládli a zase budou vládnout. Bůh nám pomáhej.
Heroin sem, miliardy tam, koho to zajímá.. Jen obyčejné lidi, kteří na to doplatí jako první.

verka1 ( 2. listopadu 2021 16:45 )

Dostane odškodnění, zaplatí nějaké dluhy.

milan1959 ( 2. listopadu 2021 16:40 )

Bude ji platit bulvár, napíše knihu, občas roztáhne nohy a je za vodou. Koho zajímá 9kg heroinu, že

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání