Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Londýně někdo ubodal osmnáctiletého uprchlíka: Utekl z Afghánistánu a chtěl začít nový život

Osmnáctiletý uprchlík Hazrat Wali , který utekl z Afghánistánu, byl ubodán k smrti v jednom z londýnských příměstských parků.
Osmnáctiletý uprchlík Hazrat Wali , který utekl z Afghánistánu, byl ubodán k smrti v jednom z londýnských příměstských parků.  (Autor: Facebook: OFaAT / Met Police)
Autor: rix - 
14. října 2021
14:53

Osmnáctiletý uprchlík Hazrat Wali utekl z Afghánistánu do Londýna, aby zde začal nový život. To už se mu ale nepodaří. Před očima spolužáků a učitele byl v jednom z místních parků ubodán k smrti! Podle jeho příbuzných šlo o slušného chlapce. 

Nešťastníka se přímo na místě pokusil zachránit jeho učitel včasnou resuscitací. Mezitím, co mladíkovi spolužáci přihlíželi jeho snažení, bylo jasné, že drama skončí tragicky „Hazrat byl velmi dobrý chlapec. Přišel sem studovat, v Londýně žil úplně sám. Jeho nejbližší rodina je v Afghánistánu,“ uvedl jeden z příbuzných. 

Jak uvedl deník Mirror, před hrůzným útokem mělo dojít mezi obětí a pachateli k hádce. „Učitel si uvědomil, co se děje a odtáhl z místa mladší žáky,“ dodala jedna z přihlížejících. Nikdo ale netušil, že situace dospěje až k pobodání nebohého chlapce. „Viděl jsem ho v nemocnici. Jediné, co jsem se dověděl bylo, že měl s někým konflikt,“ dodal jeho příbuzný. 

Učitel, který se pokusil mladíka oživit, se stal přes noc hrdinou. „Odvedl úžasnou práci,“ nešetřili chválou svědci dramatu. Mezitím probíhalo vyšetřování celé tragédie. „Stále pracujeme na zjištění motivu tohoto brutálního útoku,“ uvedla šéfka policie Vicky Tunstallová. Kriminalisté zkoumají dostupné záznamy z videokamer a především žádají o pomoc svědky. „Na místě bylo v tu dobu velké množství lidí,“ vysvětlila Tunstallová. 

oliiiii3 ( 14. října 2021 17:05 )

hrozný, uteče do bezpečí a tam ho zabijí, je mi ho moc líto

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání