Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za vraždy Jakuba (†20) a Martina (†22) na hasičské zábavě měl pykat 25 let: Po odvolání dostal doživotí

Aktualizováno -
7. října 2021
19:30
Autor: ran - 
7. října 2021
18:31

Dvou krutých vražd se před dvěma lety dopustil muž (38) ze Slovenska. Původně si měl odpykat 25 let, odvolací soud s tím ale nesouhlasil a ve čtvrtek tak zazněl podstatně drsnější, byť nepravomocný verdikt. Muž odešel s doživotím.

Ve středu 6. října si Martin C. (38) za dvě vraždy vyslechl rozsudek, který určitě slyšet nechtěl. Ortel vyřkl okresní soud v Trenčíně a zní rezolutně: doživotí. Odsouzený se na místě odvolal.

Své syny oplakávají dva manželské páry. Před dvěma lety na hasičské zábavě ve slovenských Horovcích odsouzený totiž zastřelil dva mladíky Jakuba (†20) a Martina (†22) a dalšího, Jakuba, vážně zranil. Původně měl střelec dostat jen 25 let, odvolací soud ale případ vrátil, napsal web Tvnoviny.sk.

Martin C. se k zastřelení dvou lidí přiznal už na samém začátku soudního procesu, proto původně padl rozsudek jen na 25 let za mřížemi. Nyní ale pachatel od soudu odcházel s daleko přísnějším rozhodnutím, nakonec mu totiž přitížily psychologické a psychiatrické znalecké posudky.

Před začátkem čtvrtečního stání muž požádal o to, aby mu byl změněn obhájce, soud mu ale nevyhověl, zhodnotil takový krok jako neopodstatněný. 

Jakub, který jediný ze třech kamarádů střelbu přežil, byl podle webu televize JOJ Noviny.sk úplně prvním, po kom pachatel vystřelil. Reportérům televize Jakub na kameru ukázal obrovskou jizvu přes celé břicho, která mu po zranění a operaci zůstala.

Utekl do bunkru, na nic si prý nepamatuje

Pachatel po střelbě z místa utekl do lesa, kde měl vybudovanou síť bunkrů. V jednom z nich ho policie po osmi hodinách našla.     

Podle prokurátora slova odsouzeného, že si na nic nevzpomíná a svého činu lituje, jsou jen účelovým tvrzením. Znalci potvrdili, že opilost u pachatele neovlivnila ovládací ani rozeznávací schopnosti. Jeho obhajoba, že vše udělal neúmyslně a neví proč, proto před soudem neobstála.

Video  Muž zabil dva mladíky, soud mu napařil doživotí. Přitížily mu psychiatrické znalecké posudky.  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání