Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Senior (90) si spletl brzdu a plyn: Při nehodě zemřela matka(†31) s dítětem (†3)! Muž dostal 5 let

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
17. září 2021
17:24

K pěti rokům vězení byl v Japonsku odsouzen devadesátiletý bývalý vysoký úředník, který byl shledán vinným ze způsobení dopravní nehody, při níž předloni v Tokiu zahynula matka s dítětem.

Případ v zemi s rychle stárnoucí populací rozdmýchal debatu o tom, jak zabránit množícím se nehodám, na nichž mají podíl řidiči vysokého věku. Řada starších motoristů se v reakci na nehodu svého řidičského průkazu vzdala, informovala v pátek agentura Kjódó.

Soud rozhodl o výši trestu 2. září. Lhůta pro odvolání byla stanovena do pátku, obviněný Kozo Lizuka, někdejší šéf již zaniklého Národního institutu pro pokročilé průmyslové vědy a technologie (AIST), ani prokuratura se ale proti verdiktu neodvolali.

Soud uvedl, že Lizuka projel na semaforu na červenou, protože si spletl plyn a brzdu. Při neštěstí přišly o život 31letá žena a její tříletá dcera, které jely na kole; dalších devět lidí utrpělo zranění. Lizuka obvinění odmítl s tím, že kontrolu nad řízením ztratil kvůli technickým problémům vozidla. Podle soudu ale nese za nehodu odpovědnost, jelikož držel zhruba deset sekund stisknutý plynový pedál, takže jeho auto zrychlilo až na 96 kilometrů v hodině.

Zatím není jasné, zda si Lizuka, který nedokáže bez pomoci chodit a používá kolečkové křeslo, odpyká trest za mřížemi. Japonské zákony umožňují odsouzencům, kteří jsou starší 70 let nebo těm, jejichž zdraví by mohlo být vězením ohroženo, udělit podmíněný trest, uvedla agentura Kjódó.

Video  Za smrt holčičky při dopravní nehodě padla podmínka  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

 

doktormediciny ( 17. září 2021 19:16 )

Pane Boze, na koleckovem kresle a jeste zabije 2 lidi..Dle clanku ztejme papalas z vyssich kruhu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání