Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na D1 vylétla ze silnice dodávka s autobateriemi: Hasiči museli likvidovat nebezpečnou kyselinu

Autor: ČTK - 
7. září 2021
21:16

Hasiči na D1 u Stříbrnic na Přerovsku v úterý dopoledne likvidovali na zhruba padesátimetrovém úseku kyselinu, která unikla z vysypaného nákladu autobaterií po nehodě dodávky. Při nehodě byl zraněn řidič, jenž s dodávkou sjel mimo dálnici a havaroval pod mostem. Ze zdemolovaného vozu jej museli hasiči vyprostit. Na místě zasahoval také chemický speciál, informovala v úterý mluvčí hasičů Lucie Balážová.

„Dodávka převážela náklad autobaterií, které se po nehodě vysypaly a rozbily. Na plochu o velikosti zhruba 50 krát pět metrů z nich unikla kyselina. Na místě jsme využili chemický speciál, kterým jsme únik řešili. Hasiči poničené autobaterie z vozovky a jejího okolí posbírali a uložili mimo komunikaci. Místo nehody protipožárně zabezpečili a po celou dobu pracovali v ochranných oblecích,“ uvedla mluvčí hasičů.

Na místě zasahovaly tři jednotky, přivoláni byli také zástupci odboru životního prostředí, se kterými hasiči únik chemických látek a jeho sanaci konzultovali, doplnila Balážová.

Z vraku havarované dodávky, jejíž část zůstala na svodidlech, hasiči vyprostili zraněného řidiče pomocí hydraulických nástrojů. „Využili jsme rozpínáky, nůžky i střihače pedálů. Následně jsme jej předali do péče záchranářům letecké záchranné služby a asistovali jsme jim při transportu pacienta do vrtulníku,“ dodala mluvčí hasičů.

Podle mluvčí zdravotnické záchranné služby Lucie Mikiskové šlo o muže středního věku. „Byl při vědomí, měli jsme podezření na zlomeninu páteře. Zajistili jsme jej do vakuové matrace a převezen byl na oddělení urgentního příjmu k dalšímu dovyšetření,“ řekla Lucie Mikisková.

Podle dopravních informací policie se nehoda stala po 09:00 na přibližně 247. kilometru D1 na trase Říkovice-Praha. Po dobu zásahu byl provoz na komunikaci částečně omezený.

Video  Vážná nehoda osobního auta v Lázních Toušeň  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání