Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Náhlá smrt hvězdy folklóru: Vladimír (†43) dostal po koncertě infarkt

Oblíbený Vladimír zemřel.
Oblíbený Vladimír zemřel.  (Autor: Facebook)
Aktualizováno -
18. září 2021
07:12
Autor: VaB - 
17. září 2021
18:21

Slovenští folkloristi jsou v slzách! Den po odehraném koncertu je navždy opustil jejich kamarád a kolega Vladimír Mataš (†43). Rodina ho popisuje jako úžasného člověka. Zanechal po sobě dvě děti. 

Odehrál poslední koncert a den poté zemřel. Vladimír Mataš z Dúbravy na Slovensku byl skvělým hudebníkem, během svého života se stal doslova legendou. Optimista s úsměvem na tváři se věnoval folkloru, páteční koncert na svatbě byl zároveň i jeho posledním.  

V noci z pátku na sobotu nečekaně zemřel, byl dlouholetým členem folklorního souboru Poľana a Vojenského folklorního souboru Jánošík Vlada Maťaša, píše server cas.sk .

„V pátek jsme spolu hráli a byl úplně v pořádku. Stále měl na tváři úsměv, tak ho všichni poznali. V sobotu jsme si spolu ještě telefonovali. Ani by mě nenapadlo, že o pár hodin už nebude mezi námi. Byl to obrovský šok. Spojovalo nás více jak 25leté přátelství,“ řekl serveru Pavel Gajdoš.

Vladimírův bratr řekl, že zemřel na infarkt. „V neděli brzy ráno se vzbudil, odpadl a už se neprobral,“ prozradila příbuzná. „Hrál na několik nástrojů. I já jsem se od něho něco naučil, no nejen já, více lidí. Každý ho měl rád,“ prohlásil smutný Pavel. Všichni ho popisují jako dobrého člověka. Zůstala po něm manželka a dvě malé děti. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání