Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Záhadná smrt kamarádů (oba †16): Romana s Martinem našli v žumpě!

Autor: ran - 
17. září 2021
11:39

Celý týden hledaly na Slovensku stovky lidí dva chlapce (oba †16), kteří byli od neděle nezvěstní. Pátrání po studentech hotelové školy a obchodní akademie skončilo bohužel šokujícím nálezem. Jejich mrtvá těla se ve čtvrtek našla v hnojné jámě. Kamarádi chlapců vypověděli, co se osudné noci mohlo stát.

V sobotu Roman (†16) a Martin (†16) odešli přes kopec pobavit se s kamarády v Závažné Porubni, domů se už ale nikdy nevrátili. V neděli už měli nedostupné telefony. Do pátrání po mladících se pustili horští záchranáři, policisté, psovodi, na pomoc byl použit i vrtulník s termovizí a infrakamerami, napsal MY Liptov.

Do hledání se zapojilo 80 dobrovolných hasičů z 16 okolních obcí i další místní obyvatelé. Celkem se snahy o nalezení kluků účastnily stovky lidí. Šance, že snad ještě kluci žijí, stále existovaly, proslýchalo se, že byli spatřeni v tramvaji v Bratislavě. Lidé připouštěli, že se Roman s Martinem ven z regionu z nějakých důvodů vydat mohli. Čtvrtek ale zasadil všem nadějím tvrdou ránu.

Těla obou mladíků našel při rutinní obhlídce hlídač zemědělského družstva vznášet se na hladině hnojní jámy. Předběžná pitva podle policie vyloučila cizí zavinění. Podle místních kolem místa tragického nálezu vede polní cesta, lidé si prý po ní zkracují cestu „přes kopec“. „Zřejmě šlo o nešťastnou náhodu,“ konstatoval zasmušile starosta Závažné Poruby Pavel Beťko.

Z dosavadního šetření policie vyplývá, že Roman, student hotelové školy, s Martinem, studentem obchodní akademie, se bez zavinění jiné osoby v jámě naplněné po okraj močůvkou utopili. Myslí si to i kamarád Kamil (14). „Martin vůbec neuměl plavat, podle mě tam spadl a Roman ho chtěl zachránit,“ uvedl Kamil pro Nový Čas s tím, že k tragédii došlo nejspíš už v sobotu, protože v neděli se jim už nikdo nedovolal.

O obou mrtvých chlapcích mluví kamarádi a známí jen v tom nejlepším, podle Nového Času to byli nadaní a šikovní studenti. „Byli to dobří kámoši. Slušní, vždycky pomohli, když mohli. Jsem z toho fakt špatnej,“ dodal Kamil.

Co předcházelo osudnému večeru, pro noviny.sk přiblížil jiný jejich kamarád Sebastian. „Byli jsme tam taková větší parta, bylo nás asi osm. Rozloučili jsme se a šli je doprovodit, protože museli oba domů. Bydleli v Podturni, to se přejde kopec a jsou tam. Jenže domů nedošli,“ řekl zarmouceně Sebastian. „Byli to pohodoví kluci, trávili jsme s nimi hodně času. Dalo se s nimi mluvit o všem možném... Jak má člověk reagovat na to, když mu zemřou kamarádi?“ dodal Sebastian.

Video  Romana a Martina (oba †16) týden hledaly stovky lidí. Našel je náhodou až hlídač v hnojní jámě.  - Repro foto/TV JOJ
Video se připravuje ...

 

 

srpmistr ( 18. září 2021 22:51 )

Líto je mi dobrých, hodných a poctivých lidí, kteří v životě něco dokázali a byli přínosem pro společnost. Nechápu, proč bych měl litovat smažky, kteří si smrt způsobili sami.
Možná je to tak lepší, kriminál jim kouká z očí, hlavně tomu holohlavému. Na první pohled kvalitní jedinci.

Vasco75 ( 18. září 2021 07:22 )

Jaký cizí objekt? Tyhlety jámy na močůvku patří právě zemědělským družstvům.

verka1 ( 17. září 2021 15:51 )

Nezabezpečená žumpa 👎
Patřičně potrestat majitele žumpy.
Kluci měli krutou smrt. Život před sebou.

ellyane ( 17. září 2021 13:45 )

Dobrý den všem,
zemřeli dva mladí lidé, zemřeli zbytečně a hnusně a tady místo soucitu - žumpa, taková která ukončila jejich životy. Někdy se ptám, zda soucit, lítost, pochopení je něco co máme v sobě, zda jsme stále lidmi, nebo stvůrami které přejí okolí jen to nej...Upřimnou soustrast rodinám.

renalek ( 17. září 2021 13:03 )

Podobně zahynula i pani herečka Žena za pultem ve filmu Král Šumavy....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání