Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nedaleko Mladče na Olomoucku v neděli zemřel motorkář, narazil do svodidel

ilustrační foto
 (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
12. září 2021
16:32

U Mladče na Olomoucku v neděli dopoledne zemřel sedmatřicetiletý motocyklista. Podle informací policie nezvládl zatáčku a narazil do svodidel. První pomoc mu na místě poskytovali svědci nehody a po příjezdu i záchranáři, zachránit se ho však již nepodařilo. Okolnosti nehody se dál vyšetřují, řekla krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Nehoda se stala po 10:00 nedaleko obce Sobáčov. „Z prvotního šetření na místě zatím vyplynulo, že sedmatřicetiletý řidič zřejmě v důsledku nepřiměřené rychlosti nezvládl průjezd zatáčkou a narazil do svodidel,“ uvedla policejní mluvčí.

Podle mluvčí záchranné služby Lucie Mikiskové na místě zasahovala také letecká záchranná služba. Na místě se jej snažili oživit svědci a v resuscitaci pokračovali po příjezdu také záchranáři. „Po 35 minutách musel lékař bohužel konstatovat smrt, muž utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem,“ řekla Mikisková.

Tragická nehoda motorkáře rozšířila letošní bilanci smrtelných nehod v Olomouckém kraji. Podle informací ČTK je ve statistikách k 12. září 27 obětí. Za celý loňský rok zemřelo v kraji na silnicích 23 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání