Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rozkopali zem kvůli vzácným vltavínům: Hledače drahých kamenů dostihl až služební pes

Autor: rix - 
30. srpna 2021
19:01

Tři muži na Prachaticku vzali do rukou nářadí a vydali se hledat vzácné vltavíny. Rozkopávání půdy ale netrvalo dlouho, posvítili si na ně jihočeští policisté i jejich německý ovčák.

Dopadnout muže, kteří měli zálusk na vzácné vltavíny, se jihočeským policistům podařilo v pátek před půlnocí. Před drahými kameny jako by jim nic nestálo v cestě. Půdu rozkopali za pomoci cepínů a lopat.

„Poté, co byli pachatelé ze své činnosti vyrušeni policejní hlídkou, se dali na útěk. Vzhledem k tomu, že na opakované výzvy policistů k zastavení nereagovali, použil psovod donucovací prostředek, a to svého německého ovčáka, který během chvilky jednoho z pachatelů zpacifikoval,“ uvedla mluvčí policistů Martina Joklová. 

Jak se zdá, údajní pachatelé už mají něco za sebou. Dva z nich již mají podle policie českou inspekcí životního prostředí uložený zákaz činnosti právě v souvislosti s hledáním drahých kamenů. „Proto jim budou v nejbližších dnech sdělovat podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ vysvětlila mluvčí. Třetího z údajných pachatelů bude ve správním řízení řešit přestupková komise.

Video  Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

jonn ( 30. srpna 2021 21:24 )

Po pracovní době to mohou chodit zahazovat

Citronel ( 30. srpna 2021 20:32 )

Pro les je jejich činnost užitečná, chybět tam nikomu nějaké šutry nebudou a jámy po nich budou zadržovat vodu, víc takových pracovníků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání