Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrtelná nehoda u Jičína: Motorkáři se střetli s traktorem, oba zemřeli

Aktualizováno -
13. srpna 2021
22:05
Autor: ČTK, ran - 
13. srpna 2021
19:56

K nehodě, která si vyžádala dva lidské životy, došlo v pátek večer na Jičínsku. V místě střetu motorkářů s traktorem platí dopravní omezení. 

U obce Jičíněves na Jičínsku se v pátek večer srazil motocykl s traktorem. Na místě zahynul motorkář a jeho spolujezdec.

„Nehoda se stala na hlavní silnici I/32,“ uvedla mluvčí krajské policie v Hradci Králové Šárka Pižlová. Podle informací na policejním twitteru je v místě nehody dopravní omezení, řidiči by měli projíždět se zvýšenou opatrností a dbát pokynů policistů.

Podle předběžných informací policie traktor s návěsem nedal přednost v jízdě. Vjel z vedlejší silnice na hlavní v okamžiku, když po ní projížděl motocykl, s nímž se následně srazil.

Příčiny dopravní nehody bude šetřit policie. Alkohol ale srážku nezavinil. „Dechová zkouška na alkohol je u traktoristy negativní,“ uvedla Pižlová.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Nehoda byla nahlášena kolem 18:30 hodin.

ja01 ( 14. srpna 2021 11:49 )

K tomu "traktor s návěsem nedal přednost v jízdě".
Včera psali, že se traktor zařadil po odbočení a teprve pak do něho motorkář narazil. Otázkou pak je, jestli je to stále ještě nedání přednosti.
Nechci se traktoristy zastávat, ale je něco jiného u odhadu vzdálenosti, když vidím na okresce motorku, která jede předepsaných 90 a něco jiného, když jede 130 a víc. Což není až tak neobvyklé, že? Z vlastní zkušenosti vím, že mnohdy přijíždějící motorkář není skoro vidět a když se po odbočení zařadím, tak ho najednou mám ve zpětném zrcátku nebo kolem mě profrčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání