Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mia (†5 měs.) zemřela na procházce v parku: Zaútočila na ni agresivní straka!

Mia (†5 měs.) zemřela na procházce se svou maminkou Simone v australském Brisbane. Máma se ji snažila chránit před agresivní strakou, když jí vypadla z náruče a utrpěla vážná zranění hlavy.
 (Autor: GoFundMe)
Autor: rc - 
12. srpna 2021
17:51

Klidná procházka se změnila v horor v neděli v australském Brisbane. Maminka Simone tam byla na procházce se svou pětiměsíční dcerou Miou, když na ně zaútočila agresivní straka! Simone se snažila svou bezbrannou dceru ochránit, ale zakopla a holčička jí spadla z náruče. Utrpěla vážná zranění hlavy a přes veškeré snahy lékařů se ji nepovedlo zachránit.

Před agresivní strakou se marně snažila ochránit své dítě Simone, která vzala svou dceru Miu na procházku do parku Glindemann v Brisbane. Simone se podle britského deníku The Sun snažila vyhnout strace, dyž držela dceru v náruči. Zničehonic ale zakopla a pětiměsíční Mia jí vypadla z náruče. Utrpěla vážná zranění hlavy. „Reagovali jsme na zprávy, že maminka spadla s dítětem v náruči, když se údajně  snažila vyhnout strace,“ uvedla mluvčí záchranky pro zpravodajský web News.com.au s tím, že Mia byla v kritickém stavu transportována do nemocnice.

Primátor města Adrian Schrinner pro zpravodajský web Sky News uvedl, že incident se důkladně prošetří. „Vidět ztrátu pětiměsíční malé Miy za tak tragických událostí, to je něco, co šokovalo komunitu. Je to něco, co nikdo nechce vidět se stát, něco, co se nikdy předtím nestalo, a něco, čemu chceme předejít,“ uvedl Schrinner. Tety zesnulé holčičky uvedly, že celá rodina je z její ztráty naprosto zdrcená, a tak se rozhodly založit veřejnou sbírku na podporu truchlících rodičů. „Byla krásná a každý, kdo ji potkal, ji miloval. Radost, kterou Mia přinesla celému našemu životu, nelze popsat slovy,“ stojí na stránce GoFundMe.

„Nelze slovy popsat muka, kterými Jacob a Simone procházejí. Mia bude navždy světlem jejich životů,“ píše se nadále v úvodu sbírky s tím, že peníze půjdou na pohřeb Miy. Ve sbírce se doposud podařilo vybrat více než 108 tisíc australských dolarů (1,7 milionu Kč). Web News.com.au upozorňuje, že straka byla v posledních týdnech údajně agresivní a obyvatelé si na ni stěžovali na radnici. „Tato straka se vždy vrhne na každého,“ uvedl jeden z obyvatel.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

diskutujici ( 13. srpna 2021 07:20 )

Aha, takže ne straka, ale gramlavá matka.

Zobrazit celou diskusi