Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Další neštěstí na Aljašce! Pád vyhlídkového letadla nepřežilo 6 lidí!

Autor: ČTK - 
6. srpna 2021
05:58

Pád letadla na východě Aljašky připravil ve čtvrtek o život šest lidí. Šlo o vyhlídkový let. Podle agentury AP pět z obětí byli turisté, kteří do této části Spojených států připluli na výletní lodi.

Nehoda se stala v rezervaci Misty Fjords National Monument nedaleko města Ketchikan. Odkud cestující v letadle pocházeli, místní úřady nezveřejnily. Na Aljašku přijeli výletní lodí Nieuw Amsterdam, která patří společnosti Holland America Line.

AP uvádí, že Ketchikan je oblíbenou zastávkou výletních lodí, turisté odtamtud podnikají různé výlety. Často si platí vyhlídkové lety v malých letadlech do přírodní rezervace Misty Fjords National Monument, kde si mohou prohlédnout krásy divočiny, včetně údolí zformovaných ledovci, zasněžených vrcholků hor nebo jezer. Nehodu budou vyšetřovat experti z amerického Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB).

Na Aljašce letos koncem března při havárii vrtulníku zahynul většinový vlastník investiční skupiny PPF Petr Kellner a další čtyři lidé. Skupina se věnovala heliskiingu, což je extrémní sport, při němž jsou jezdci na lyžích nebo snowboardu vysazováni z vrtulníku do volného terénu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání