Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Našli těla ze zříceného ruského letadla: Úřady slíbily milionové odškodné pozůstalým

Autor: ČTK, yks - 
7. července 2021
11:31

Záchranáři ve středu našli těla obětí z dopravního letadla Antonov An-26, které se v úterý zřítilo na Kamčatce na ruském Dálném východě. Gubernátor Kamčatky Vladimir Solodov podle médií vyhlásil kvůli katastrofě třídenní smutek. Úřady také přislíbily, že rodiny po obětech dostanou vysoké odškodné.

Trup letadla se už v úterý večer našel na pobřeží, další trosky pak v Ochotském moři. Pátrací a záchranné práce musely být kvůli nesnadnému přístupu na místo neštěstí přerušeny až do rána, kdy záchranáři vytáhli z vody první těla, informovala agentura AP s odvoláním na gubernátora. Agentura Ria Novosti uvedla, že během dopoledne bylo nalezeno 19 těl.

„Na celém území Kamčatského kraje byl vyhlášen třídenní smutek. Od 7. do 9. července budou v celém regionu státní vlajky spuštěny na půl žerdi,“ uvedl gubernátorův úřad. Televizním a rozhlasovým stanicím úřady doporučily zrušit zábavné pořady.

Rodiny pozůstalých obdrží podle gubernátora více než 3,5 milionu rublů (přes milion Kč): dalších 2,25 milionu rublů dostanou od pojišťovny, po milionu rublů od letecké společnosti a půl milionu rublů poskytne kraj.

Letadlo se šesti členy posádky a 22 cestujícími se zřítilo při přistávání u obce Palana na severu Kamčatky. K chybě pilotů podle jejich kolegů přispělo špatné počasí a složitý terén v okolí letiště, píše list Kommersant. Ruské úřady zahájily vyšetřování příčin leteckého neštěstí.

kralovna-vsech-mori ( 7. července 2021 16:26 )

To určitě sestřelili amíci BUKEm.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání