Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Seniorku v Liberci okradli o 85 tisíc: Policie hledá důležitého svědka

Autor: jel - 
4. srpna 2021
16:37

Liberečtí kriminalisté od pátku 15. července vyšetřují krádež. Seniorka si na poště vybrala vysoký obnos peněz, ten jí byl poté odcizen ze zajištěné kabelky. Průmyslové kamery zaznamenaly důležitého svědka, který se pohyboval na několika místech, kde byla i poškozená žena. Policie prosí o pomoc veřejnost.

„Muže zaznamenaly průmyslové kamery již v době, kdy poškozená seniorka vybírala hotovost na poště v Liberci. Aniž by on sám využil služeb instituce, po ženině odchodu z pošty odešel také,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský s tím, že kamery tohoto muže zaznamenaly i o několik minut později v obchodním domě Plaza. Tam v tu dobu byla i poškozená seniorka.

Podle policistů je možnému svědkovi okolo čtyřiceti let, je střední postavy a má krátké černé vlasy. Zřejmě se jedná o člověka cizí státní příslušnosti, který ale hovoří dobře česky s východoevropským přízvukem.

V den, kdy došlo k loupeži, měl na sobě šedou košili s dlouhým rukávem, upnuté modré kalhoty, tenisky a pánskou kabelu. Policisté dále uvedli, že se zřejmě přesouvá pomocí městské hromadné dopravy a mohl by se pohybovat i v jiných místech v České republice.

„V této souvislosti se obracíme nejen na muže na kamerových záběrech, neboť právě jeho svědectví by mohlo dopomoci k objasnění případu, ale také na veřejnost se žádostí o spolupráci při pátrání po možném pachateli nebo pachatelích,“ vyzval Robotovský.

Lidé, kteří se 15. července okolo desáté hodiny dopoledne pohybovali na liberecké poště, či v obchodním centru a viděli buď tohoto svědka, nebo možného pachatele, se mají obrátit na policii. A to buď na telefonním čísle 158 nebo na 974 467 100.

Video  Seniorku v Liberci okradli o 85 tisíc, policie hledá důležitého svědka.  - Policie ČR
Video se připravuje ...
 

padrino ( 5. srpna 2021 01:18 )

Že mě to nepřekvapuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání