Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Neobvyklá nehoda na řece Lužnici: Plachetnice zasáhla dráty s vysokým napětím

Autor: rc - 
4. srpna 2021
16:31

Záchranáři v úterý zasahovali u neobvyklé nehody na řece Lužnici. Plachetnice u chatové oblasti Permoník narazila do drátů s vysokým napětím! Při nehodě se zranil jeden muž, který skončil v péči zdravotníků a byl převezen do nemocnice. 

Projížďka na plachetnici typu J22 se změnila v úterý odpoledne v drama. Posádka plachetnice s přídavným spalovacím motorem se pokusila podjet dráty s velmi vysokým napětím. „Vůdce malého plavidla neodhadl výšky stožáru lodi a prověšení drátů. Proto mladší z mužů, když se loď blížila k vodiči, skočil do řeky a snažil se tažením za lano lodi zabránit kontaktu,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura v prohlášení s tím, že druhý z mužů na lodi zapnul zpětný chod motoru. Bylo však příliš pozdě a mužům se nepodařilo zabránit, aby stožár plachetnice nenarazil do drátů.

Došlo k elektrickému výboji, přičemž se zranil muž na lodi. „Upadl do bezvědomí. Na místě již zasahoval pracovník energo podniku, který vypnul přívod do sítě velmi vysokého napětí 22kV,“ dodává mluvčí policie.

Na místo vyrazili policisté i záchranná služba, která muže, jenž utrpěl popáleniny a jiná zranění, převezla do nemocnice. „Policisté ve věci prováděli šetření, kdy případ bude předán do správního řízení Státní plavební správy České republiky,“ uzavírá mluvčí.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání