Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drsná srážka auta s vlakem na Prostějovsku: Zranili se čtyři lidé

Autor: ČTK - 
26. února 2021
10:38

Při srážce vlaku s osobním autem na železničním přejezdu v Kostelci na Hané na Prostějovsku se ve čtvrtek zranili čtyři lidé, z toho dva vážně. Ve vlaku bylo 20 cestujících, ti vyvázli bez újmy. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Ve čtvrtek došlo na regionální trati mezi Kostelcem na Hané a obcí Dzbel ke srážce automobilu s vlakem. Na místo vyjelo několik jednotek hasičů, záchranné služby a hlídky policie. K nehodě vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby Olomouckého kraje. 

Nehoda se na přejezdu v Kostelci na Hané stala krátce po druhé hodině odpoledne. V automobilu se zranili čtyři lidé. „Ze zdemolovaného vozidla jsme zachraňovali řidiče a spolujezdce, kteří zůstali po srážce zaklíněni uvnitř. Hydraulickými nůžkami jsme odstřihli dveře na obou stranách automobilu a na páteřní desce jsme je s vážnými zraněními vyprostili ven,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Jednoho zraněného muže transportoval do nemocnice vrtulník. Do péče zdravotnické záchranné služby hasiči předali i zbývající tři zraněné osoby. „Ve vlaku cestovalo 20 osob, nikomu se nic nestalo. Cestující byli evakuováni a byla jim zajištěna náhradní přeprava,“ dodala Balážová. Na regionální trati nejezdily více než hodinu vlaky, dráhy zajistily spojení náhradními autobusy.

Video  Zásah hasičů po srážce vlaků u Českého Brodu  - HZS SČK
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání