Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Velká loupež v luxusním klenotnictví králů: Padesát milionů pachatel odvezl na koloběžce!

Autor: ČTK - 
28. července 2021
05:43

Ze známého klenotnictví Chaumet nedaleko třídy Champs-Elysées v centru Paříže byly v úterý ukradeny šperky a drahokamy v hodnotě mezi dvěma a třemi miliony eur (mezi 51 a 77 miliony Kč). Informovala o tom agentura AFP, podle níž lupič unikl na koloběžce. 

K loupežnému přepadení došlo kolem 17:00 SELČ. Muž přijel ke klenotnictví na koloběžce a uvnitř obchodu vytáhl střelnou zbraň. Když šperky a drahé kameny dostal, stejným dopravním prostředkem zase odjel pryč. Úřady zahájily vyšetřování případu.

Přepadený obchod se nachází v ulici Rue François 1er. V roce 2009 byla vyloupena i známější pobočka klenotnictví na pařížském náměstí Place Vendôme, z níž zmizely drahokamy v ceně 1,9 milionu eur (téměř 49 milionů Kč), uvedla agentura AFP.

Chaumetovo klenotnictví bylo založeno před více než dvěma stoletími. Chaumet byl klenotníkem Napoleona či královny Viktorie, dodával diadémy četným korunovaným hlavám. Jeho šperky doplnily róby takových tvůrců jako Christian Dior. Ještě v 80. letech 20. století byl podnik v rodinných rukou - bratrů Jacquesa a Pierra Chaumetových. Později ho koupila skupina LVMH.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání