Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nebezpečný sériový vrah (†67) zemřel v nemocnici: Na svědomí má i dvanáctiletou dívku!

Rodney Alcala (†67)
Rodney Alcala (†67)  (Autor: Reprofoto: CBS Los Angeles)
Autor: ČTK, rix - 
25. července 2021
17:11

Sedmasedmdesátiletý Američan, odsouzený k trestu smrti kvůli vraždám 12leté dívky a čtyř žen, zemřel z přirozených příčin v nemocnici nedaleko věznice v kalifornském Corcoranu. Rodney Alcala byl ve Spojených státech známý díky tomu, že v roce 1978 vystupoval v seznamovací televizní show.

Soud Alcalovi nejvyšší trest poprvé vyměřil v roce 1980 za únos a vraždu 12leté dívky, kterou oslovil na pláži s tím, že ji chce fotografovat. Soud vyšší instance ale rozsudek zrušil. K trestu smrti byl po letitých soudních tahanicích definitivně odsouzen v roce 2010 a verdikt se týkal nejen vraždy 12leté dívky, ale i vražd čtyř dalších žen, kterých se Alcala dopustil ve druhé polovině 70. let.

Vyšetřovatelé k tomu dospěli srovnáním jeho DNA se vzorky objevenými na místech činu. Kromě toho se přiznal, že zavraždil i další dvě ženy ve státu New York. Kvůli nim byl v tomto státu odsouzen ke 25 letům vězení. Vyšetřovatelé u tohoto amatérského fotografa našli stovky snímků žen a dívek, které mu stály modelem.

Alcala v srpnu 1978 vystoupil v televizní show nazvané The Dating Game, během které nezadaná žena kladla otázky třem mužům, jež neviděla. Vyvoleného si vybrala na základě jeho odpovědí. Alcalu si jistá žena sice vybrala, později ale uvedla, že s ním vztah nenavázala, protože na základě rozhovoru, jaký spolu vedli v zákulisí, jí připadal "děsivý".

Britská BBC na svých internetových stránkách napsala, že podle zástupců kalifornské vězeňské služby je Alcala podezřelý ze znásilnění a vražd až desítek dalších žen. Proč zemřel, vězeňská správa nezveřejnila.

V Kalifornii na popravu čeká přes 700 vězňů, nicméně tamní guvernér Gavin Newsom na výkon nejvyššího trestu vyhlásil moratorium.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání