Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fenka týdny trpěla v bytě bez žrádla a vody: Policisté ji našli zuboženou mezi výkaly

Autor: VaB - 
23. července 2021
15:22

Královéhradečtí kriminalisté obvinili muže (33) z týrání zvířat. Měl totiž doma tři týdny nechat bez jídla a pití svou fenku. V pokoji byla zavřená mezi výkaly. Fenka vážila pouhých osmnáct kilo…

Až tříletý trest odnětí svobody hrozí třiatřicetiletému muži z Královéhradeckého kraje. Policisté ho obvinili z týrání zvířat, kladou mu za vinu, že nechal minimálně tři týdny v místnosti hladovět fenku křížence plemen staford, pitbulteriér a ridgeback.

Pes neměl dostatek pití a jídla. „Zanedbaného, podvyživeného a zesláblého psa sotva stojícího na nohou našla zavřeného v pokoji mezi jeho výkaly majitelka bytu, se kterou nájemce nekomunikoval, ale měl v tu dobu u bytu skončenou nájemní smlouvu. Žena okamžitě informovala policisty,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Psa odchytil strážník městské policie a předal ho útulku. Místo předpokládaných 30 kilo měla fenka pouhých osmnáct. „Pes měl zarostlý obojek, přerostlé drápy, zanedbanou kůži a nemocné uši. Nebyl označen mikročipem a ani neměl očkovací průkaz. Díky poskytnuté zdravotní péči pes naštěstí přežil,“ dodala Kormošová.

Muž psa nechal hladovět pravděpodobně proto, že odjel do jiného města za prací, zvíře tak nechal napospas. „Z odborného vyjádření vyplynulo, že ho vystavil negativním stresovým vlivům jak biologické povahy - v podobě duševních útrap, tak fyzikální povahy - v podobě nedostatku pohybu, hladovění a žíznění, tak i chemické povahy - v podobě nuceného pobytu v dráždivém mikroklima, které mu způsobily zdravotní poruchy, stavy bolesti a utrpení,“ dodala mluvčí.

padrino ( 24. července 2021 01:06 )

Až tříletý trest odnětí svobody hrozí.....

Ha.ha,ha

begonie ( 23. července 2021 15:48 )

Co takovému hajzlovi udělat? Nejlepší by bylo to samé - na 3 týdny zavřít do malého prostoru bez vody a pití

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání