Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Neviděli jste Lukáše z Jesenicka? Bratrovi řekl, že se chce zabít

Pohřešovaný Lukáš Sebera.
Pohřešovaný Lukáš Sebera.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
6. července 2021
14:03

Policie v pondělí večer zahájila rozsáhlou pátrací akci po pohřešovaném šestadvacetiletém muži ze Staré Červené Vody na Jesenicku. Bratrovi oznámil, že chce spáchat sebevraždu, a odešel z domova. Lukáše Seberu se zatím nepodařilo najít. Na sobě by mohl mít šedé tepláky, maskáčovou čepici a s sebou batoh zelené barvy. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Rodina oznámila policii pohřešování mladíka v pondělí. "Bratrovi ve večerních hodinách napsal SMS, že se loučí se životem, a odešel neznámo kam. Policisté povolali do pátrací akce všechny síly i prostředky. S pátráním pomáhají již od večerních hodin jak profesionální, tak dobrovolní hasiči, členové horské služby, pátrací psi i psi na plošné vyhledávání a také dobrovolníci z řad veřejnosti. Do akce byl nasazen vrtulník s termovizí," uvedla Neubauerová.

Pátrací týmy opakovaně prohledaly okolí Staré Červené Vody, mladíka ale zatím nenašly. Dnes se do pátrací akce zapojili potápěči policie a hasičů, kteří prohledávají všechny vodní plochy v okolí. Pohřešovaný mladík má obézní postavu, hnědé oči a vlnité hnědé vlasy. "Prosíme občany, kteří pohřešovaného mladíka někde viděli nebo ví, kde se zdržuje, aby ihned kontaktovali nejbližší policejní služebnu nebo volali na linku 158," dodala Neubauerová.

"Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop."

stařec ( 31. října 2021 11:09 )

Když se někdo rozhodne k sebevraždě,nejde tomu bohužel zabránit. Psychické problémy mají ,díky politikům, skoro všichni!!

vinnetouvi ( 9. srpna 2021 14:57 )

9.8. stále je. Pleskoví pisálci by měli vrátit honorář.

vinnetouvi ( 9. srpna 2021 14:56 )

Plesku, není to trapně netaktní? Nebo jsou redaktoři tak dementní, že je tenhle mrtvý kluk pořád uveden jako v pátrání?

Amy6 ( 1. srpna 2021 19:05 )

Už se našel? Není v pátrání...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání