Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dramatický pohřeb oběti tornáda Marie (†66): Studentka milované učitelky zkolabovala!

Autor: VaB - 
2. července 2021
14:37

Rodina a nejbližší se v pátek rozloučili s učitelkou Marií M. (†66). Ta zemřela v troskách zahradního domku během běsnění tornáda v Hodoníně. Její tělo bylo nalezeno později.  Loučilo se i několik studentů. Jedna z žaček kantorky zkolabovala.

Tornádo na jižní Moravě zničilo stovky domů, zranilo desítky lidí a několik jich přišlo i o život. Mezi nimi je bohužel i učitelka hodonínského gymnázia Marie M. Jde patrně o šestou oběť ničivého tornáda o síle F4.

O smrti oblíbené šestašedesátileté učitelky informovala škola na svých facebookových stránkách. V dojemném smutečním oznámení stálo: „Přiskočím, vyvětrám… Rozsvítíme si velká salonní… Tys expert, ty máš řešení… Hvězda přichází, nemá přezůvky, hvězda odchází… Každý absolvent hodonínského gymnázia si při těchto legendárních hláškách jistě vzpomene na jejich autorku - naši vždy usměvavou a energickou kolegyni RNDr. Marii M., učitelku matematiky a zeměpisu. Maruščin život bohužel ve čtvrtek tragicky ukončilo řádění tornáda.“

Ředitel gymnázia, obchodní akademie a jazykové školy Hodonín pak Blesku popsal tragické okamžiky. „Odjela do zahradního domku u Hodonína a zavalilo ji to. Nalezli její tělo, ale nebyli zřejmě schopní ho identifikovat,“ uvedl pro Blesk.cz. Marie na škole učila dlouhé roky, vesměs celou svou kariéru.

Podle informací Blesku trávila Marie M. čtvrteční večer ve své zahradní chatce v hodonínské lokalitě zvané Kapřiska. Tornádo během chvilky změnilo celou oblast v místo zkázy. V pátek při pátrání našli její bezvládné tělo zaklíněné mezi troskami.

Kolaps při posledním loučení! 

V pátek od jedné hodiny odpolední se v na hodonínském hřbitově uskutečnilo poslední rozloučení s oblíbenou kantorkou. „Hluboce zarmouceni oznamujeme všem příbuzným, přátelům a známým, že nás navždy opustila drahá manželka, maminka, sestra, švagrová a teta,“ stojí na parte před hřbitovem. 

Během smutečního rozloučení došlo mezi truchlícími i ke kolapsu! Na místo musela vyjet sanitka záchranné služby. Mladá žena, zřejmě studentka, pak byla převezena do nemocnice. 

S Marií se přišlo rozloučit asi 150 lidí. „Nikdy nezapomene. Manžel a syn,“ stálo na věnci položeném na rakvi. Se zesnulou kantorkou se loučilo i několik studentů. „Nikdy nezapomeneme, vaši mladí a nadějní,“ stálo na dalším věnci. 

Video  Moravská Nová Ves a její rekonstrukce po úderu tornáda  - David Malík
Video se připravuje ...

padrino ( 3. července 2021 00:22 )

Mladá žena, zřejmě studentka

Twl,to sou informace,prej zřejmě.Holka je asi těhotná a tady se z toho dělaj konspirace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání