Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie na škole v přírodě: Žákyně páté třídy se topila v lomu na Jesenicku, ve středu zemřela

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
1. července 2021
17:08

Škola v přírodě skončila ohromnou tragédií! Žákyně páté třídy se v pondělí v lomu Transgranit na Jesenicku začala topit. O dva dny později zemřela v nemocnici.

Obrovská tragédie zasáhla nejen Jesenicko! O neštěstí informovala na svém webu Základní škola Vápenná. „Vážení rodiče a přátelé naší školy, s hlubokým zármutkem v srdci Vám oznamujeme, že na naší škole došlo při aktivitách v přírodě dne 28. 06. 2021 k tragické události,“ uvedla.

V pondělí mělo dojít k incidentu, při kterém se žákyně páté třídy začala v zatopeném lomu Transgranit na Jesenicku topit. Na místo vyrazila policie a záchranná služba. Vrtulník pak transportoval dívku do nemocnice.

Po dvou dnech přišla zdrcující zpráva. „Naše žákyně 5. třídy dnešního dne 30. 06. 2021 v nemocnici zemřela. Rodině zesnulé vyslovujeme hlubokou soustrast,“ stojí v prohlášení školy.

Tragédií se policie i nadále zabývá. „Případ prošetřujeme pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti,“ sdělila Právu policistka Tereza Neubauerová.

dietr ( 2. července 2021 07:11 )

U nás na koupališti v Kopru přišla halda dětí a vedoucí jim před vstupem do vody důrazně zakazovali běhat, skákat atd. Přišlo mi to legrační, až šikanující. Teď to vidím jinak, byli to profíci, kterým můžete bez obav svěřit své potomky.

lidka.polisenska ( 2. července 2021 00:36 )

Ono je tam cedule-vstup na vlastní nebezpečí a zákaz koupání.Tedy alespon dřív bývala.

porgy1 ( 1. července 2021 18:45 )

To je smutný !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání