Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž (†52) se šel v Českých Budějovicích vykoupat do Vltavy: Jeho tělo našli o dva dny později!

(Ilustrační foto) Muž (†52) se šel v Českých Budějovicích vykoupat do Vltavy: Jeho tělo našli o dva dny později!
(Ilustrační foto) Muž (†52) se šel v Českých Budějovicích vykoupat do Vltavy: Jeho tělo našli o dva dny později!  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
21. června 2021
13:51

Dvaapadesátiletý muž se utopil, když se šel vykoupat v Českých Budějovicích do Vltavy. Pravděpodobně byl pod vlivem alkoholu. Muže, který se šel koupat 18. června, hledalo několik policejních hlídek i se psem, tělo se našlo až 20. června večer. Na webu o tom informovala krajská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Policii zavolal kamarád muže. Řekl, že byli u Vltavy poblíž českobudějovické plovárny. Muž se rozhodl, že se vykoupe, jenže ani po několika desítkách minut se nevracel, proto jeho kamarád zavolal policii.

„Na místo okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek a také psovod se služebním psem. Začalo pátrání, do kterého se zapojili také policejní potápěči ze zásahové jednotky a Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje," uvedla mluvčí. V pátek ani sobotu muže nenašli. Tělo se objevilo až v neděli před 20:00 nedaleko Jiráskova jezu na levém břehu Vltavy.

„Muž byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu, když se šel vykoupat. Přesné příčiny úmrtí stanoví až nařízená zdravotní pitva," dodala mluvčí.

VIDEO: Ve Veselí nad Moravou srazilo osobní auto staršího cyklistu na kole.

Video  Ve Veselí nad Moravou srazilo osobní auto staršího cyklistu na kole.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání