Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na jihu Čech shořela budova a škoda jde do milionů: Příčinou bylo elektrické dětské autíčko!

Autor: VaB - 
18. června 2021
12:50

Škodu ve výši několika milionů korun způsobil požár, ke kterému došlo ve středu po půlnoci v obci Škvořetice v Jihočeském kraji. Jak se později ukázalo, za neštěstím stálo dětské autíčko, které se v budově v té době nabíjelo.

Hlášení bylo jednoduché - hoří střecha stodoly, šlehají z ní plameny a uvnitř je hořlavý materiál. K požáru operační důstojník vyslal několik jednotek hasičů, jednu profesionální a čtyři dobrovolné. 

„Průzkum na místě postupně upřesňoval situaci. Především bylo důležité, že uvnitř hořící stodoly nejsou žádní lidé ani zvířata. Majitel zde měl dva elektromobily, 24 elektrických skútrů a všelijaké dílenské vybavení,“ uvádějí hasiči Jihočeského kraje.

Požár celkově zničil celou střechu a narušil i její statiku, hrozilo, že se propadne. „Přestože již krátce po zahájení hašení, v 1:10 hodin, velitel nahlásil, že požár je pod kontrolou, je lokalizován, postup požáru byl tak rychlý, že ani okamžitý zásah hasičů nezabránil propadnutí střechy. V průběhu zásahu hasiči ve stodole objevili dvě acetylenové láhve, které hned začali ochlazovat,“ doplňují. 

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na celkem dva miliony korun. A příčina? Technická závada, ke které došlo kvůli nabíjení dětského elektrického autíčka. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání