Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Okamžiky hrůzy před smrtí! Uniklo video zachycující pád lanovky v Itálii. Zemřelo 14 lidí

Aktualizováno -
17. června 2021
20:20
Autor: rix - 
17. června 2021
18:07

Objevily se děsivé záběry pádu italské lanovky z 23. května, při které zahynulo čtrnáct lidí! Na videu je vidět, že se lanovka dostala až těsně ke svému cíli, náhle však začala padat zpět, dokud nenarazila na sloup a kabina se nezřítila k zemi. Šokující je, že její nouzová brzda prý byla zablokována zcela úmyslně!

Video  Obrovská tragédie: Kabina lanovky v Itálii se utrhla, 14 mrtvých  - Reuters
Video se připravuje ...

Tragédie se stala, když prasklo lanko a nouzová brzda nedokázala zabránit sklouznutí vozu dozadu, jelikož byla zablokovaná, a to záměrně, jak napsal web BBC. Podle televize Nova zaměstnanci lanovky vkládali do brzdy kovovou zarážku, aby se v provozu samovolně nezastavovala, jak se stávalo. Gondolu poté nezachránilo ani jistící lano, a tak spadla na svah hory Mottarone poblíž jezera Maggiore, což mělo za následek smrt všech cestujících kromě jediného přeživšího chlapce Eitana (5). 

„Náraz do pylonu v rychlosti přes 100 kilometrů v hodině zapůsobil jako pružina, která kabinu odmrštila do vzdálenosti 54 metrů,“ popsal vyšetřovatel Marco Gabusi podle webu Regione Piomente průběh neštěstí s tím, že následně se trosky gondoly kutálely ještě desítky metrů dolů ze svahu, než se konečně zastavily o stromy.

Přežil jen pětiletý chlapec

V lanovce byly mezi čtrnácti cestujícími i čtyři děti. Dvouletý Tom na místě zemřel. Jeho bratříček Eitan tragédii přežil a v nemocnici bojoval o život. Podle nejnovějších informací byl již ze špitálu propuštěn. Chlapce se ujala jeho teta. Další dvě děti ve věku devíti a pěti let zemřely při převozu do nemocnice.

pajato73 ( 18. června 2021 09:45 )

ta nahravka je mrazici... ja ale nerozumim tomu, ze pry ta kabina narazila do sloupu a pak spadla. Podle me logiky by mela sice sjet dolu ale stejnou cestou jako nahoru... jak tam muze byt najednou sloup v ceste?

sasajebedokopce ( 17. června 2021 18:48 )

Fuj, už do toho nikdy nevlezu!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání