Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Střelba v německém městě si vyžádala dva mrtvé! Šílence (52) policie zatkla: Vraždil ze žárlivosti

Střelba v Eskelkampu si vyžádala dva mrtvé -  Ilustrační foto
Střelba v Eskelkampu si vyžádala dva mrtvé - Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Aktualizováno -
17. června 2021
22:10
Autor: ČTK, rix - 
17. června 2021
14:22

Střelba ve městě Espelkamp v západoněmecké spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko si vyžádala dva mrtvé. Pachatele už policie zadržela. Ten střílel po své ex-manželce a jejím bratrovi. 

Deník Bild uvedl, že se střílelo dopoledne v centru města, které má přibližně 25 000 obyvatel. Německá média nejprve informovala o jednom mrtvém a jednom těžce zraněném.

Později policie podle zpravodajské televize n-tv informovala, že při střelbě zemřel druhý člověk. Na místo byli vysláni příslušníci speciální policejní zásahové jednotky SEK.

Oběťmi střelby jsou muž a žena, uvedla policie. Z jejích informací dále vyplývá, že se střílelo v jednom z domů a také před ním. Podle regionálního deníku Westfalen-Blatt se do pátrání po podezřelém zapojili policisté z celého regionu.

Podle deníku Bild měl střelec vraždit ze žárlivosti. Zastřelil svou ex-manželku Satii a také jejího bratra Muharra. Jako prvního zastřelil muže, načež Satia utekla z domu a volala po pomoc. Útočník ji ale dostihl a zatřelil také.

Po několika hodinách policie zadržela muže, kterého podezírá z útoku, uvedla agentura AP. Policie podezřívá z činu 52letého může z Dolního Saska. Tvrdí, že veřejnosti během doby, kdy byl na útěku, nebezpečí nehrozilo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání