Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

První smrtící útok medvěda na člověka byl potvrzen! Muž (†57) měl kousance na hlavě, na krku i na boku

Aktualizováno -
16. června 2021
06:52
Autor: jel, rc - 
15. června 2021
11:28

Pitva potvrdila, že sedmapadesátiletý muž z obce Liptovská Lúžná v okrese Ružomberok byl napaden medvědem! Senior se vydal na procházku, domů už se ale nevrátil! Policie v pondělí odpoledne našla už jenom jeho tělo. Byl pokousaný na několika místech. Jedná se o první potvrzený případ usmrcení člověka touto šelmou na Slovensku za posledních 100 let.

Na vycházku měl podle informací TV Markíza postarší muž vyrazit už v neděli večer. Protože se nevrátil, bylo po něm v pondělních ranních hodinách vyhlášeno pátrání. Nezvěstného však našli mrtvého hluboko v lese. 

„Přizvaný soudní lékař konstatoval, že k smrti nedošlo přirozeným způsobem. Muž měl na hlavě, krku a boku poranění, která byla způsobena pokousáním. V místě nálezu se našly čerstvé stopy medvěda,“ uvedla vedoucí odboru komunikace Lesů SR Marína Debnárová.

Muž byl pokousaný na obličeji, krku a boku a v okolí těla měly být čerstvé medvědí stopy. V případu byla nařízena soudní pitva, která podle informací zpravodajského webu CNN Prima News skutečně potvrdila, že byl muž, který pracoval jako zedník, napaden medvědem!

„Předběžná zpráva pitvy konstatuje, že nebohý muž zemřel na následky poranění, která odpovídají zraněním způsobeným útokem medvěda,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Kremeňová podle výše zmíněného webu.

Video  Medvěd očichal spícímu muži nohu. Když se probral, šelma utekla  - Dawn Bette / Facebook
Video se připravuje ...

 

 

 

mim33 ( 15. června 2021 17:07 )

Bravo, Slováci. Jak ví každý ochránce přírody, šelmy jsou daleko důležitější než lidi a je třeba jich napěstovat co nejvíce.

Jirik-ta ( 15. června 2021 11:58 )

Medvěd ho pokousal. To je divné. Proč?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání