Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Měl znásilnit a zavraždit těhotnou Evu M. (†24) v kukuřičném poli: Teď ho našli mrtvého

Autor: ran - 
27. května 2021
11:14

Petr J., dlouhá léta podezřelý ze znásilnění a zavraždění těhotné Evy M. (†24) v roce 1999, už nežije. Našli ho mrtvého na louce, údajně spáchal sebevraždu. Ačkoli byl po dlouhá léta hlavním podezřelým z toho, že Evu zatáhl do kukuřičného pole a brutálně ji připravil o život, nikdy nebyl odsouzen.

Ten případ se táhl 22 let, ani v roce 2021 nebyl u konce. Petra J. během té doby třikrát obžalovali a stejně tolikrát jej zase zprostili viny. S konečnou platností ho neusvědčily ani testy DNA.   

Podle informací TV Markíza se tělo Petra J. našlo 25. května podvečer na jedné louce v okrese Trenčín, v katastru obce Drietoma. Muž se údajně zastřelil jateční pistolí.

Eva osudného dne v létě roku 1999 jela na kole do práce. Pachatel ji přepadl, zatáhl do kukuřičného pole a tam ji znásilnil a uškrtil drátem. Útok je dodnes na Slovensku považován za jeden z tamních nejbrutálnějších případů. Eva s vrahem svedla lítý boj, intenzita škrcení byla taková, že jí drát takřka oddělil hlavu od trupu.

Mladá žena měla celý život před sebou, pracovala, studovala, za týden se měla brát se svým snoubencem Petrem K., s nímž čtvrtý měsíc čekala dítě. Z počátku policie podezírala jeho, ale byla na špatné stopě. 

Podezřelého Petra J. poprvé vyšetřovatelé zadrželi až jedenáct let po Evině smrti! Petr ale od začátku vinu odmítal a soud se léta točil v kruhu, i kvůli dovolání ministra spravedlnosti, kvůli čemuž se případ musel vrátit na úplný začátek. Ke všemu se ztratil předmět doličný, drát, kterým měl Peter Evu zaškrtit. 

Další okolnosti údajné sebevraždy Petra J. vyšetřuje policie.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

sorgedoktor ( 30. května 2021 13:31 )

Ceky clanek se dost tezko chape...Ono se slabsimi nervy dovede vystrovani k sebevrazde i nevinneho....Tim ovsem nechci rict, ze to tak bylo v tehle kause..

dylina ( 27. května 2021 11:19 )

Jo,jo karma je zdarma...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání