Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladá máma (28) ubodala svého partnera Lukáše (†31): Podle sousedů rodinu týral

Vyústění rodinného dramatu. Týraná žena měla ubodat svého partnera Lukáše.
Vyústění rodinného dramatu. Týraná žena měla ubodat svého partnera Lukáše.  (Autor: Reprofoto: TV JOJ)
Autor: DH - 
17. května 2021
15:32

V noci ze soboty na neděli došlo ve slovenské obci Východná nedaleko Žiliny k velké tragédii. Záchranáři se v jednom z tamních domů pokoušeli pomoci pobodanému jednatřicetiletému muži, který ale svým zraněním bohužel podlehl. Podezřelou z pobodání mladého muže je údajně jeho družka.

Obec Východná leží v okrese Liptovský Mikuláš. Obyvatelé jinak klidné vesnice v noci ze soboty na neděli prožili obrovský šok. Před jeden z tamních domů totiž přijela záchranná služba i policie kvůli pobodání jednatřicetiletého Lukáše. Zraněný muž na místě bohužel také zemřel.

Informace už potvrdila i policie, která o incidentu napsala na sociální sítě. „V souvislosti s touto událostí vykonáváme veškeré potřebné prvotní procesní úkony a opatření ve smyslu trestního zákoníku s cílem objasnění skutku. V souvislosti s tím jsme zadrželi osmadvacetiletou ženu. S cílem zjištění přesné příčiny smrti muže byla nařízena soudní pitva,“ uvedlo v příspěvku na facebooku policejní ředitelství.

Podle místních obyvatel je zadrženou osobou družka usmrceného muže. Ta prý v sobotu odpoledne dorazila do obce Východná i se svými dvěma dětmi ke své matce z Važce, kde s partnerem žila. Lukáš na místo dorazil až později a na ulici před domem se rázem strhla mezi párem potyčka. Nejprve prý slovní, následně i fyzická. Jak ale sousedé uvádějí, alkohol v incidentu roli nehrál, byť se odehrál uprostřed noci.

V tuto chvíli se policie nehodlá vyjadřovat k tomu, jakou kvalifikaci má smrt mladého muže. Pobodat ho ovšem podle všeho měla právě jeho partnerka. Co přesně se v noci ze soboty na neděli stalo, policie musí vyšetřit. Místní obyvatelé i matka zadržené ženy se nicméně shodují, že Lukáš svoji rodinu dlouhodobě psychicky i fyzicky týral. Mladík byl nezaměstnaný, jeho žena pracovala na obecním úřadě. Místní o ní hovoří jako o starostlivé matce a dobré manželce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání