Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Brutální útok na sestřičku (59) v nymburské nemocnici: Motiv útoku je šokující!

Autor: jel, ČTK - 
13. května 2021
16:42

Hrozný případ se odehrál v úterý večer v nymburské nemocnici, kam vnikl jednatřicetiletý pachatel. Ten poté lopatou zaútočil na zdravotní sestřičku a z místa činu utekl. Žena skončila v nemocnici s vážnými zraněními. Útočníka po několika hodinách vypátrala policie, údajně nebohou zdravotnici napadl proto, že chtěl skončit ve vězení!

„Neznámý pachatel vnikl včera večer do areálu nymburské nemocnice. Na chodbě pak počkal na procházející zdravotní sestru a zezadu ji udeřil do hlavy,“ řekla Blesku mluvčí policistů Petra Potočná ve středu dopoledne.

Bohatá trestní minulost

Policie ihned zahájila šetření a vytipovala několik podezřelých. Po několika hodinách pachatele dopadli. Podle informací TV Nova se jedná o muže původem ze Slovenska, který má bohatou trestní minulost.

Ve čtvrtek policie pachatele obvinila. Ten se k činu přiznal a prozradil i šokující důvod svého jednání. Chtěl totiž skončit ve vězení. „Dnes v dopoledních hodinách kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže pro spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,“ řekla ve čtvrtek odpoledne ČTK policejní mluvčí Petra Potočná.

Hrozí mu až 10 let za mřížemi

Za tento čin může útočníkovi hrozit až deset let za mřížemi. „K motivu napadení zdravotní sestry uvedl, že čin spáchal úmyslně a z důvodu touhy dostat se do vězení,“ doplnila mluvčí. Zároveň policisté podali návrh na vzetí muže do vazby, tím se bude soud zabývat nejpozději v pátek odpoledne.

Zdravotní sestra utrpěla vážná poranění hlavy a ihned byla v nemocnici hospitalizována. TV Nova ve večerních hodinách uvedla, že žena by měla být mimo ohrožení života.

 

vera51 ( 13. května 2021 22:39 )

Takze do arealu nemocnice muze kde kdo??

sorgedoktor ( 13. května 2021 19:08 )

Nejsaem schopen to pochopit.Ale kousek os nas prespava obcan se stat.prislusnbori Slovenska repunlika...Pry nemuze domu, nemuzer sehnat praci atd..

sorgedoktor ( 13. května 2021 19:07 )

No, bylo to v Nymburku.../ Mesto nedaleko Podebrad/...

marlen52 ( 13. května 2021 16:53 )

ale kdo to byl to nenapíšou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání