Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Češka (38) se prý snažila pašovat do Prahy uprchlíky: Hrozí jí až 10 let!

Autor: rc - 
7. května 2021
20:14

V poutech skončila Češka (38), která se ze Slovenska podle tamní policie pokusila převézt několik afghánských migrantů do Prahy. Za to měla dostat 20 tisíc Kč! Jejím případem se v současné chvíli zabývá slovenská prokuratura. Hrozí jí až deset let za mřížemi.

Tři nezletilé migranty původem z Afghánistánu údajně chtěla osmatřicetiletá žena převézt za peněžní obnos přes hranice a pomoci jim dostat se do Prahy. Skupinku však v rámci akce „Domov“ krátce před polednem ve čtvrtek ve městě Ružomberok zadržela slovenská policie.

„Obviněná osmatřicetiletá občanka České republiky převzala před Centrem pro děti a rodiny Medzilaborce tři mladistvé osoby bez potřebných cestovních dokladů s cílem dovézt je až do města Prahy,“ informovali o akci policisté na facebooku.

Navíc ve vozidle strážníci našli mobilní telefony, notebook a pytlík s neznámou látkou, jež bude podrobena expertize. Rovněž byl ve voze nalezen doklad o příjmu peněz za převoz. Částka měla dělat 20 tisíc Kč! Policie Češku již obvinila a její případ řeší prokuratura. Rozhoduje se o tom, zda bude vzata do vazby.

VIDEO: Někdo zastřelil hnízdícího čápa! Lidé nechápou, kdo to mohl udělat.

Video  Někdo zastřelil hnízdícího čápa! Lidé nechápou, kdo to mohl udělat.  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání