Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Miroslav se přiznal k vraždám, pak vše popřel: Za smrt Sandry, Romana a Moniky vyfasoval doživotí

Autor: rc - 
20. dubna 2021
19:33

Rozsudek nad Miroslavem L. v pondělí vyřkl Specializovaný trestní soud na Slovensku. Miroslav ze Zliechova byl obžalovaný ze tří vražd. Zavraždit měl bývalou partnerku z Karviné Sandru (†22), Romana (†38) z Trenčína a expartnerku Moniku (†21), jejíž dcera Nina (1,5) je nezvěstná. Jejich těla měl následně rozčtvrtit a ostatky spálit. Soud ho poslal na doživotí do vězení. Miroslav se však proti rozsudku odvolal.

Verdikt soudu si v pondělí vyslechl Miroslav L., kterého slovenská média nazývají sériovým vrahem. Specializovaný trestní soud ho poslal na doživotí do vězení. Miroslav však s rozsudkem soudu nesouhlasí, a tak se proti němu odvolal, informoval slovenský deník Plus Jeden Deň.

Miroslav byl odsouzen za tří brutálních vražd, k nimž se v roce 2017 přiznal a dokonce vyšetřovatelům popsal, jak je spáchal, a zavedl je na místo činu. Ovšem o dva roky později všechno popřel. Ve výpovědi uvedl, že je nevinný, což zopakoval i soudu. V roce 2017 zároveň byl poslán na pět let do vězení za týrání syna Miroslava.

První obětí měla být jeho družka Sandra N. pocházející z Karviné. Miroslav se s ní seznámil, když pobýval v Česku, kde podle informací slovenského deníku Pravda pracoval jako svářeč. Později se dvojice přestěhovala na Slovensko. Sandra mu údajně tehdy oznámila, že chce odejít a Miroslav se ji pokoušel přesvědčit, ať zůstane. Když se mu to nepovedlo, měl situaci vyřešit tím nejhorším možným způsobem.

Tělo Češky pak dal do tašky a odnesl na zahradu, kde ho zapálil. O několik týdnů později ji nahlásil jako nezvěstnou. Další obětí Miroslava měl být Roman, který chodil s jeho novou známostí Lucií, jež si stěžovala, že se k ní Roman chová hrubě. Jako vinný byl Miroslav nepravomocně hledán i v případu vraždy Moniky B., která měla dcerku Ninu (1,5). Malá holčička zmizela beze stopy.

U soudu vypovídala sousedka Miroslava, která uvedla, že osobní věci, doklady a kočárek oběti zůstaly doma. Další svědkyně zase vypovídala, že viděla, jak Romana uškrtil šňůrou od tepláků.

„Těl se zbavoval sofistikovaně a to pálením. Proto po obětech nezůstaly žádné stopy. Výpověďmi a znaleckým dokazováním bylo prokázáno, že motiv zbavit se jich měl jen obžalovaný,“ pronesl podle deníku Pravda prokurátor, který navrhoval pro Miroslava doživotí, což byl nakonec i verdikt soudu. Miroslav proti rozhodnutí soudu podal odvolání.

VIDEO: Hrůza u českých hranic: Miroslav se přiznal ke čtyřem vraždám

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání