Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tereza přijala další muslimský zvyk a soud konečně přijal její odvolání!

Autor: ran - 
20. dubna 2021
05:20

Terezu (24) před více než třemi lety v Pákistánu přistihli s 9 kilogramy heroinu v kufru. Od té doby neopustila zdi vězení, strávila v něm už troje Vánoce a čtvery Velikonoce. Nyní v něm zažívá i ramadán, tradiční muslimský půst. Podle místního zpravodaje ho dodržuje. 

Bývalá modelka si v pákistánském žaláři odpykává osmiletý trest za pašování drog. Vyměnila už několik obhájců, snaží se totiž, co jí síly stačí, aby soud přijal její odvolání, zatím ale marně.  

Tereza se ovšem naděje nevzdává. A zatímco Velikonoce proplakala, nyní probíhající muslimské postní období prožívá přece jen v alespoň trochu lepší náladě. Sice celý den nejí, ale už má alespoň jistotu, že soud přijal a brzy projedná její případ! Zdroj Blesku datum stání zatím nezná, zato popsal, jak teď Tereza žije. 

„Během ramadánu jí jindy než obvykle, protože zdejší zvyk měsíčního půstu dodržuje,“ řekl Blesku jeho zdroj s tím, že česká vězeňkyně celý den nejí. „Jí ve čtyři hodiny ráno před rozedněním a pak až večer, spolu s ostatními,“ vylíčil rozvrh jejích denních jídel. Při ramadánu se totiž muslimům tradičně zapovídá jíst i pít v době od východu do západu slunce.

Teprve po soumraku se věřící sejdou k jídlu. Nejinak to probíhá i ve vězení. Tereza má ale prý od vedení věznice k dispozici kuchaře, který jí pokrmy připravuje. Sám si odpykává trest za drogový delikt. Pokud by se ovšem Tereza během muslimského půstu rozhodla jíst i přes den, vězeňská správa jí v tom prý nebude bránit.

Jinou výjimku Češka umožněnou nemá - dlouhodobě se stravuje, stejně jako všichni ostatní vězni, pákistánskou kuchyní. A čeká dál, jak se její osud bude vyvíjet.       

Modelku zadrželi celníci 10. ledna 2018 na letišti v Láhauru. O tom, že veze devět kilogramů tvrdé drogy, prý nevěděla. Soud jí dodnes její nevinnost neuvěřil.

kojot777 ( 8. května 2021 12:36 )

vzhledem k tem deteti kilogramum heroinu je trest 7 let jen symbolicky

kojot777 ( 8. května 2021 12:34 )

"byvalá modelka".....vzdyt je to byvala prostituka a paseracka heroinu

krapotkin ( 20. dubna 2021 14:51 )

A je to tady. Za chvíli bude 5x denně mlátit hlavou o zem na zeleném koberečku a jestli se vrátí do Čech, tak jen proto, aby podřezávala nevěřící psy.

j_dc_cv ( 20. dubna 2021 07:56 )

Prý modelka...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání