Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ema (12) i s maminkou skončily u hasičů: Potřebovaly pomoc s oteklým prstem

Autor: VaB - 
9. dubna 2021
21:06

Dvanáctiletá Ema dorazila na hasičskou stanici do Pardubic společně se svou maminkou. Důvodem nebyla návštěva, ale potřeba pomoci. Holčičce totiž natekl prst, a nešel jí tak sundat prstýnek. Na řadu tak přišla malá bruska…

Dost možná se už vám stalo, že vám otekl prst natolik, že kvůli tomu nešel sundat prstýnek. Ten v tu chvíli ale způsobuje to, že zabraňuje běžnému a důležitému průtoku krve. A to je samozřejmě nebezpečné. Hasiči z celé republiky mají za sebou nespočet zásahů, při kterých z prstu prstýnek dávali pryč. 

Většinou to ale bylo tak, že oni přijeli za volajícím. Pardubičtí hasiči teď ale nikam jezdit nemuseli, malá dvanáctiletá Ema za nimi, společně se svou maminkou a s tříměsíčním bráškou Toníkem, dorazila na stanici. Měla stejný problém – nateklý prst a na něm prstýnek, který nešel sundat.

„Návštěva hasičů byla nutná, a to z důvodu oteklého prstu pod prstenem z chirurgické oceli, který se rodině nepodařilo sundat,“ vysvětluje zasahující hasič pprap. František Lokaj.

Hasiči vytáhli malou frézku a dali se do práce. Za chvíli bylo hotovo, oteklý prst byl osvobozen a prstýnek rozřezán. „Hasiči za pomoci frézky opravdu během chvilky prst zachránili, kovový kroužek už nikoliv. Ale to už dívce nevadilo a po záchranné akci se jí dosti ulevilo,“ uvádějí hasiči na facebooku. Holčička si za statečnost odnesla plyšového dráčka Ohniváčka. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání