Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno 17°C

Tři lidé se v Bratkovicích otrávili oxidem uhelnatým: Dva skončili v kritickém stavu

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
28. března 2021
17:11

Dva lidé v kritickém stavu a jeden další přiotrávený. Taková je bilance nešťastného případu, kvůli kterému zasahovali dva vrtulníky, policisté a hasiči ve středočeských Bratkovicích, trojice se nadýchala nebezpečných spalin.

Do Bratkovic vyrážela pozemní posádka záchranné služby, záhy byl z Prahy povolán i vrtulník letecké záchranné služby Kryštof 1. Po příjezdu záchranná služba nalezla tři lidi otrávené oxidem uhelnatým.

Vzhledem k zraněním byl z Českých Budějovic povolán druhý vrtulník, Kryštof 13. „Dvě těžce nadýchané osoby transportovala letecká záchranná služba, jedna osoba musela být připojena na umělou plicní ventilaci. Jeden z mužů byl transportován do Prahy, druhý do Českých Budějovic,“ řekla Blesku mluvčí záchranné služby Petra Effenebergerová.

Dodala, že je možné, že budou umístěni do hyperbarické komory. „Třetí nadýchaný byl zraněn lehce, pozemní posádka ho transportovala do příbramské nemocnice,“ upřesnila Effenbergerová. Kryštof 1 přistál v Nemocnici Na Homolce, ta je jedinou nemocnicí v Praze, která má hyperbarickou komoru. Další má nemocnice v Kladně. 

Na místo události vyrazila i jedna jednotka hasičů. Podle mluvčího hasičů Jaroslava Gabriela byla v nevětrané místnosti zapnutá elektrocentrála, po nějaké době došlo ke koncentraci nebezpečných spalin.

„Dozvěděli jsme se o tom od záchranné služby kolem půl druhé odpoledne. V uzavřené místnosti měli muži něco opravovat, spuštěná elektrocentrála způsobila, že došlo k nebezpečné koncentraci a následně otravě,“ doplnila mluvčí policie Monika Schindlová. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání