Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prochladlá dívka (16) v Kladně chtěla skočit z mostu: Řešila osobní problémy

Podle vyjednavače se většina sebevrahů potřebuje jen vypovídat. (Ilustrační foto)
Podle vyjednavače se většina sebevrahů potřebuje jen vypovídat. (Ilustrační foto)  (Autor: Blesk - Pavel Ryšlink, Profimedia.cz)
Autor: jel - 
9. března 2021
13:49

V pátek v podvečer vyjížděli policisté z Kladna na Sítenský most. Oznamovatelka jim totiž sdělila, že se na něm nachází dívka, která si možná chce ublížit. Na místě skutečně strážníci našli velmi prochladlou teenagerku sedící na zábradlí. Vše nakonec dobře dopadlo, policisté ji včasným zásahem dostali do bezpečí. Dívka pak skončila v nemocnici.

„Jeden z policistů nejprve přistoupil k dívce a poté ji stáhl dolů ze zábradlí do bezpečí na most. Následně ji odvedl ke služebnímu vozidlu. Vzhledem k tomu, že byla osoba velice prochladlá, byla posazena dovnitř vozidla,“ popsala zásah policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Ta dodala, že na místo byla přivolána záchranka. Nezletilá dívka, která svým jednáním chtěla řešit osobní problémy, skončila v nemocnici. Případem se dále zabývá kladenská kriminálka, prošetřuje podezření z trestného činu účast na sebevraždě.

„Na základě všímavosti ženy, profesionálního přístupu a včasného zákroku policistů se podařilo bez újmy na zdraví zachránit mladistvé dívce život,“ uzavřela mluvčí.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Mladík chtěl spáchat sebevraždu, strážník mu to rozmluvil.  - Městská policie Praha
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání