Život zvířete měl Martin Š. krutě ukončit loni v červnu. Byl přivolán k „překážce na silnici“ v ostravské části Polanka nad Odrou, kde neznámý řidič srazil autem srnu a nechal ji na místě trpět. Mladý policista se ale zachoval obzvlášť surově.

„Obžalovaný se srnu rozhodl vlastnoručně usmrtit, a to ubitím teleskopickým obuškem, namísto vyčkání na příjezd myslivce, který by utrpení zvířete ukončil legálním způsobem, tedy zastřelením,“ řekl státní zástupce Michal Król.

„Chtěl jsem jí jen pomoci od trápení,“ hájil se muž v přípravném řízení.

U policie skončil

Před vstupem do síně okresního soudu se Martin Š. blíže vyjádřit odmítl. Jednání proběhlo bez účasti veřejnosti kvůli epidemickým opatřením. Vpuštěni nebyli ani mladíkovi rodiče. Muži hrozí podmínka a ukončení služebního poměru u policie. Ten ale údajně ukončil již sám či po dohodě s vedením.

Podle státního zástupce Michala Króla není v případě, zda se skutek stal, či nestal, co řešit. „Důkazy jsou jednoznačné. Celý ten akt je zachycen na policejní kameře. Spor je především o to, zda jednání obžalovaného dosáhlo, či nedosáhlo intenzity trestného činu,“ vysvětlil.

Sražená zvěř? Vše hlásit!

Co dělat, když řidič srazí zvěř? Především místo nehody řádně označit a s ničím nehýbat. „Při srážce vzniká škoda jejímu majiteli, kterým je většinou místní myslivecké sdružení. Proto platí povinnost věc ohlásit policii, a to i v případě, že zvěř z místa utekla či škoda na vozidle je minimální,“ uvedl policista František Kořínek s tím, že v podobných případech je málokdy řidič označen za viníka.

VIDEO: Malé děti pořádají psí zápasy! Fenečka Niagara skončila se zraněními jako z jatek.

Video
Video se připravuje ...

Malé děti pořádají psí zápasy! Fenečka Niagara skončila se zraněními jako z jatek. Československý kastrační program