Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž si odseděl 12 let za vraždu, kterou nespáchal: Zemřel na rakovinu pár měsíců po propuštění

Autor: jžk - 
25. února 2021
19:21

Olin Pete Coones Jr. (†64) zemřel na rakovinu jen 108 dní po osvobození z věznice. Jeho právníci uvedli, že kvůli pobytu za mřížemi se mu nedostalo řádné diagnostiky a léčby. Odseděl si 12 let kvůli protiprávnímu odsouzení za vraždu.

Muž z Kansasu zemřel v neděli 21. února poté, co jej po dvanácti letech propustili z vězení. Pan Coones (†64) byl v roce 2008 neprávem odsouzen za vraždu vlastního otce, Carla Schrolla a jeho manželky a pečovatelky Kathleen Schrollové z Kansasu. Jak uvedli jeho právníci, senior podlehl rakovině, která nebyla kvůli pobytu za mřížemi včas diagnostikovaná a léčená. Informoval o tom webový zpravodaj Daily Mail.

V pouhých 64 letech znovu vstoupil do svobodného světa v rozbitém těle,“ stálo na parte. Ačkoli zemřel již v kruhu své rodiny, důkazy poukazují na to, že za jeho smrt může zanedbávání a špatné zacházení ze strany státu. „Pete miloval svou rodinu, i když se s ní sešel jen na 108 dní. Zůstal v srdcích jeho manželky Dee, jejich šesti dětí a vnoučat, která mohl poprvé spatřit až po propuštění,“ bědovali nad tragickým koncem případu jeho právníci.

Pan Coones byl odsouzen k doživotí poté, co byl nespravedlivě usvědčen z vraždy prvního stupně, když vyšetřovatelé a státní zástupci vytvořili falešné důkazy. Měl údajně zastřelit Kathleen Schrollovou podle výpovědi její matky, které před smrtí dcera volala, že je Coones v jejím domě. Z obvinění zabití pana Schrolla byl nakonec osvobozen.

Během loňského přelíčení případu se nechal slyšel Dr. Erik Mitchell, který před dvanácti lety prováděl pitvy zavražděných. Jak nakonec přiznal, věří, že vražda Kathleen byla spíše sebevraždou a použitá zbraň patřila jí. Když na místo činu dorazila policie, ležela zbraň vedle jejího těla a na rukou měla stopy střelného prachu. Podle jeho advokáta mělo jít o finanční spiknutí, kdy z otcova účtu byly Kathleen vystaveny šeky na více než 28 tisíc dolarů (cca 600 tisíc korun).

Poté, co se pan Coones dozvěděl, že byla Kathleen uvedena jako příjemce životního pojištění jeho otce, snažil se na problém upozornit úřady, prokurátoři však stíhání bez důvodu zamítli. Pete se proto rozhodl požádat o pomoc samotnou pojišťovnu, která se obrátila na federální soud. V tu dobu byla však Kathleen i pan Coones starší po smrti a jeho syn byl odsouzen za vraždu.

Pete seděl více jak 12 let za zločin, který nespáchal kvůli intrikám vyšetřovatelům. Důkazy, které by prokázaly nevinu, byly k dispozici od okamžiku, kdy jej policie zatkla,“ uvedli jeho právníci a dodali: „Jeho život byl ukraden, protože na jeho nevině nezáleželo.“

Věděli jste, jak skončil obávaný mafiánský boss Al Capone? Nejdřív vězení Alcatraz, pak ho dorazila těžká demence!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání