Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ostraha v Sokolově vyhnala malé děti z kolejí: Jejich rodičům hrozí dva roky vězení

Autor: ran - 
19. února 2021
20:48

Dva malinkaté lidské životy zachránil v listopadu 2020 na sokolovském nádraží bezpečnostní pracovník. Dvě asi tříleté děti tam tehdy pobíhaly v kolejišti, jako by se nechumelilo. Muž je vyhnal a pár minut nato se těmi místy prohnala vlaková souprava. Případ nyní může mít dohru.

Při hře na frekventované trati děti mohl zabít jakýkoli z vlaků, které v místě nádraží projíždějí vysokou rychlostí. Navíc je mohlo ohrozit i zabezpečovací zařízení, do něhož proudí silný elektrický proud, upozornil na další nebezpečí web CNN Prima News.  

„Běžte odtamtud pryč. Honem, honem! Ať vás tady nevidím, šup! Pojďte odtamtud pryč a už sem nelezte,“ pohrozil strážný dětem, když je vyháněl. Zodpovědnost ale samozřejmě nepadala v jejich věku na ně, nýbrž na jejich rodiče. Ti tou dobou byli doma a nechali malinké děti běhat samotné, aniž by věděli, kde se právě nacházejí.

O čtvrt roku starý případ se zajímá Orgán sociálně-právní ochrany dětí i policie. Pokud by rodiče byli obviněni, hrozí jim trest až dva roky, uvedl web. „Dvojice obviněných svým jednáním ohrozila citový a mravní vývoj dětí tím, že zásadním způsobem porušila svou rodičovskou povinnost,“ řekl pro web mluvčí Policie ČR Jakub Kopřiva.

Video, které natočil sám bezpečnostní pracovník, v listopadu pobouřilo mnoho lidí. Na sociální síti záznam zveřejnil známý pracovníka. Poskytl tak policii a dalším orgánům důkaz o tom, co se v listopadu na kolejích přesně dělo.

Video  Na kolejích v Sokolově si hrály děti. Po chvíli místem projel vlak. Rodičům hrozí dvouletý trest.  - Facebook/Lubos Olah
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání