Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kdo zabil pana Frostyho? „Oběť chladnokrevné vraždy“ našli policisté ležet ve sněhu

Autor: štt - 
12. února 2021
22:14

Policisty z Amsterdamu tento týden zaměstnal neobvyklý případ. Byli povoláni do jednoho městského parku, aby prošetřili objekt nápadně připomínající lidské torzo. Když se přiblížili k místu činu, zjistili, že koronera ani kriminalistické techniky tentokrát volat nebudou.

Noční obhlídky města mohou být pro policisty nekonečné. Zvláště v chladných zimních večerech, kdy i kriminálníci odmítají „pracovat“. Příjemné zpestření se naskytlo dvojici amsterodamských strážců zákona. Ti byli povoláni do jednoho z městských parků, aby prošetřili podezřele vypadající objekt nacházející se uprostřed volné zasněžené plochy. O případu informoval i britský Daily Mail.

Připraveni s páskou ohraničit místo domnělé vraždy se vydali do zamrzlé krajiny. Po chvíli však zjistili, že volat koronera nebude zapotřebí. Na zemi ležel umně vyvedený sněhulák v neobvyklé poloze. Zda se jednalo o vtípek, se nepodařilo zjistit, jelikož stopy vedoucí od místa činu zakryla panující sněhová bouře.

V celé Evropě tou dobou panovaly silné mrazy, které v některých místech dosahovaly až rekordních hodnot. V osudový večer bylo v blízké meteorologické stanici naměřeno -20°C. Policisté přesto svůj noční výjezd zaznamenali pro budoucnost.

Přesto doufají, že se s podobně „chladnokrevným“ případem setkali naposledy a své síly budou moct využít při řešení opravdových potíží.

Bohužel zcela reálný byl případ neuvěřitelně kruté vraždy rodiny v Brně-Ivanovicích. Usvědčen byl příbuzný, Kevin Dahlgren, který se před trestem pokusil uprchnout do USA. Po složitém extradičním řízení ale nakonec stejně skončil před českým soudem, který mu udělil doživotní trest. Mladý odsouzenec si ho zkrátil sebevraždou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání